SPW heeft haar goede start in de vierde klasse een passend vervolg gegeven. Op bezoek bij BATO in Winschoten werd er maar liefst met 0-6 gewonnen, met drie goals van Rodan Farrell.

Rodan Farrell schoot met scherp… (foto: archief)

Erg matig

Bij SPW keerde Evan de Hoop weer terug in de ploeg, maar moesten Niels Poelman en Jelmer Valk verstek laten gaan. De eerste helft was deze middag erg matig. De ploeg uit Stadskanaal was sterker, maar zij waren niet bij machte de defensie van BATO stuk te spelen. Ook de gastheren kwamen niet verder dan een paar kleine kansen en zodoende werd er gerust met een 0-0 tussenstand.

Mooie opsteker

De tweede was een verademing vergeleken met de eerste. Al snel kwam SPW op 0-1 door Benjamin Eling, die een voorzet van Erik Meijer afmaakte. Een mooie opsteker voor Eling, die zijn eerste minuten van het seizoen maakte na het uitvallen van Dennis Wolf. Vlak daarna werd het ook al 0-2, ditmaal door Rodan Farrell die een prachtige pass van Jelmer Jasken koeltjes afmaakte.

Eerste goal Jasken

Rond een uur spelen was Bram Poelman, in twee instanties, de maker van de derde Knoalster treffer en in de 65e minuut scoorde Farell zijn tweede middels een strafschop. Vlak daarna maakte Jelmer Jasken zijn eerste doelpunt voor SPW. Hij rondde mooi af na een pass van Chris Reijke: 0-5.

Drie keer Farrell

Een kwartier voor tijd moest BATO met tien man verder, nadat een forse overtreding op Farrell werd bestraft met een tweede gele kaart. De aanvaller van SPW haalde hierna zijn gram door op aangeven van Reijke zijn derde van de middag te scoren en de eindstand op 0-6 te bepalen.