Kevin Hemmes: “Concurrentie houdt ons scherp”

Na enkele donkere jaren bij Gasselternijveen, waarin de rood-witten onderin de vijfde klasse bivakkeerden, lijkt het weer de goede kant op te gaan op sportpark ‘De Hunze’. Mede door de komst van enkele versterkingen zijn de verwachtingen hooggespannen en de huidige tweede plaats op de ranglijst doet vermoeden dat het wel eens een leuk seizoen kan gaan worden.

Lachende gezichten bij v.v. Gasselternijveen (Foto: Esme Hemmes)

Lachende gezichten

Gasselternijveen is na twee wedstrijden nog ongeslagen. Op bezoek bij VIOS werd er namelijk gelijkgespeeld en in eigen huis werd Kanaalstreek-genoot EEC met 4-2 verslagen. Dergelijke resultaten zorgen natuurlijk voor lachende gezichten, ziet ook Kevin Hemmes: “De sfeer is relaxed en de supporters zijn enthousiast!” Hemmes is spits bij Nieveen, maar kwam tot op heden nog niet tot scoren.

Toegenomen concurrentie

Het feit dat de 25-jarige Hemmes nog niet gescoord heeft, zal ook te maken hebben met de toegenomen concurrentie in de voorhoede. Zo kwamen de spitsen Andi Polloshka en Erwin Meertens de gelederen versterken, iets wat Hemmes alleen maar toejuicht: “Dat die jongens erbij zijn gekomen is voor mij alleen maar positief. Als je verslapt of een mindere dag hebt, dan wordt je gewisseld. En zo hoort het ook.”

Bang zijn

Naast de hiervoor genoemde spitsen kwamen onder andere ook Brandon Meems (Nieuw Buinen) en de oud-spelers Wessel Koomans en Artor Polloshka over naar Nieveen. Iets waar de spelersgroep uiteraard content mee is: “Concurrentie houdt je scherp. Je mag niet verslappen, want dan loop je kans dat je gewisseld wordt of met het tweede moet spelen” zegt Hemmes. Waar dit toe gaat leiden? “We willen natuurlijk alles winnen, maar vooral in eigen huis. De tegenstander moet weer bang zijn als ze bij ons komen en dan zullen we zien waar we staan aan het eind van het seizoen”.

Goede keus

Naast de nodige nieuwe spelers mocht Gasselternijveen ook een nieuwe technische staf verwelkomen. Geert Katoen is de vervanger van Roeland Deuring en wordt geassisteerd door Roelof Pol. Een goede keus, vindt de blonde aanvaller: “Geert ligt goed in de groep en houdt van een geintje, maar het gaat natuurlijk om het voetbal. Hierin is hij gedisciplineerd. Hij neemt tijd om de oefenstof uit te leggen en hamert vooral op wat er beter moet. Hij heeft veel voetbalkennis, stimuleert je om te presteren en probeert de druk voor een wedstrijd weg te nemen.”

Nooit onderschatten

Komende zondag treft Gasselternijveen weer een Kanaalstreek-genoot, namelijk Buinen. De ontmoeting zou drie punten op moeten leveren, echter is Hemmes waakzaam: “Je mag een tegenstander nooit onderschatten. Vorig jaar hebben we het tegen Buinen erg lastig gehad. Maar wanneer we scherp beginnen en ons eigen spel spelen, dan verwacht ik dat we met de drie punten naar huis gaan!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: “Mash” in de Kanaalstreek: Veteranen terug onder de lat

Pekelder Boys en Borger moeten een beroep doen op oudgedienden nu hun eerste doelmannen ...

Lars Hemmes: “Als ik scherp ben, maak ik er meer dan Wim Wubs”

Hij is één van de belangrijkste spelers van het vlaggenschip van SV Mussel. Daarnaast ...