Onstwedder Boys houdt punt over aan doelpuntenfestijn

Onstwedder Boys heeft in een enerverende wedstrijd een puntje behaald. In de ontmoeting met SC Stadspark werd het uiteindelijk 3-3. Voor de thuisploeg toch wel teleurstellend omdat de Stadjers in de absolute slotfase de stand gelijk trokken. En dat terwijl zij met een man minder speelden.

Geroutineerd

Onstwedder Boys begon goed aan de wedstrijd, maar de aanwezigen zagen dat de eerste kansen van Gerko Scheper niet werden benut. Voormalig SJS-goalie Gerben Cazemier kon eerst redden, om vervolgens de paal dankbaar te mogen zijn. Het geroutineerde Stadspark kwam hierna beter in de wedstrijd: dit werd in de score tot uitdrukking gebracht door Peter Torenbosch, oud-speler van SC Stadskanaal.

Veerkracht

Kort na de openingstreffer mocht Torenbosch opnieuw de handen in de lucht steken, want na een overtreding van Gerbrand Spaans scoorde de aanvaller vanaf de stip: 0-2. Na een half uur spelen mag ook Onstwedder Boys aanleggen vanaf de stip. Voor Gerwin de Wijk een koud kunstje, waardoor hij de spanning terugbracht. Nog voor de rust werd het vervolgens gelijk door een intikker van Gerko Scheper: 2-2.

Kaartenfestival

In het tweede bedrijf hadden de bezoekers de beste kansen, maar Torenbosch vond doelman Koudstaal op zijn weg. Tumultueus wordt het wanneer een doelpunt van SC Stadspark wordt geannuleerd. Wanneer arbiter Nijboer vervolgens een vlagsignaal van zijn assistent negeert en Harm Jan Wilzing de 3-2 kan maken, neemt de spanning nog meer toe. Een aantal keren grijpt Nijboer naar zijn borstzak, waardoor het verder sportieve duel uitloopt op een kaartenfestival.

Doelpuntenfestival

Grootste slachtoffer hiervan is goalie Cazemier, die na een akkefietje met Scheper van het veld wordt gezonden. Behalve een kaartenfestival werd het uiteindelijk ook een doelpuntenfestival, want in de absolute slotfase weten de Stadjers uit een corner de gelijkmaker aan te tekenen: Rolf Slik is de gevierde man.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like