Gasselternijveen naar winst bij streekgenoot Buinen

Gasselternijveen heeft de Kanaalstreek-derby tegen Buinen omgezet in een comfortabele overwinning. Grote man aan de kant van de Nieveensters was Artor Polloshka, die drie treffers voor zijn rekening nam: 1-4.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Esme Hemmes

Ontfutselen

In het eerste deel van de wedstrijd kon Buinen amper gevaarlijk worden en liet Gasselternijveen via Brandon Meems en Artor Polloshka wel van zich horen. Tegenvaller voor de roodhemden was het uitvallen van Frank Pals na iets meer dan tien minuten spelen. Dit was echter snel vergeten, toen Artor Polloshka een verdediger de bal ontfutselde en koeltjes de 0-1 scoorde.

Initiatief

Buinen kwam in de loop van de eerste helft sterk terug. Daarbij was een benutte strafschop van Michiel Vedder de eerste aanzet: 1-1. Buinen trok het initiatief naar zich toe en Gasselternijveen had moeite om in deze fase de stand in evenwicht te houden. Dit lukte wel, waardoor beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Buitenkant voet

Na de thee schoot Gasselternijveen uit de startblokken: Brandon Meems zag zijn schot rakelings over het doel gaan. Enkele minuten was de linkspoot wel trefzeker, toen hij met de buitenkant van de voet de kruising zocht. Meems stond ook aan basis van de derde Nieveenster treffer. De arbiter van dienst paste de voordeelregel goed toe, waardoor Artor Polloshka zijn tweede van de middag kon maken.

Winnaar Polloshka

Als de wedstrijd niet al beslist was, dan was dit na een uur spelen definitief het geval. Een voorzet van Brandon Meems was de start van een ouderwetse scrimmage, waar Artor Polloshka als winnaar tevoorschijn kwam: 1-4. In de resterende speeltijd werden er over en weer nog enkele kansen gecreëerd, maar gescoord werd er niet meer.