Musselkanaal kan derde nederlaag niet voorkomen

In Veenoord / Nieuw-Amsterdam heeft Musselkanaal haar derde nederlaag van het nog prille seizoen geleden: 2-0. De groenhemden zagen tot overmaat van ramp sterkhouder Robin Gerlach ook nog uitvallen.

Redelijk begin

Musselkanaal begon redelijk aan de wedstrijd. Toch was het eerste kansje voor de thuisclub. Na zes minuten een prima aanval van Twedo, maar Ruben Manning wist net op tijd redding te brengen. Na tien minuten mocht Musselkanaal een vrije trap nemen op ruim twintig meter van het doel. De door Robin Gerlacht ingeschoten bal was echter een simpele prooi voor keeper Rick Manting.

Reddende Scholte Aalbes

Twedo werd geleidelijk sterker en na achttien minuten had het op voorsprong moeten komen. De gevaarlijke Iwan Immink speelde zich op links vrij. De voorzet die volgde werd uitstekend ingekopt door Martijn Zanting, maar met een schitterende redding hield Arjan Scholte Aalbes de brilstand op het scorebord.

Spaarzaam

Twedo bleef de betere ploeg, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Uit één van de spaarzame tegenaanvallen van Musselkanaal kwam het ook nog bijna op voorsprong. Keeper Manting ging in de fout, maar Jordy Oost wist niet te profiteren.

Blessure Gerlach

Al in de eerste minuten van het tweede bedrijf liep Musselkanaal schade op. Uit een kon Koos Timmerman zijn team op voorsprong koppen: 1-0. Niet veel later kreeg Gerlach een kans, maar door zelf te schieten ging de kans eigenlijk verloren. Twedo kreeg diverse mogelijkheden, maar met soms wat geluk bleef Musselkanaal overeind. Halverwege de tweede helft werd Gerlach onderuit gehaald. De aanvaller kwam vervelend op de grond terecht en het is even afwachten hoe ernstig de schouderblessure is.

In het slot

Met nog een kwartier te spelen bracht trainer Albert Kamps een aantal verse krachten om de druk op het Twedo doel te verhogen, maar veel zoden zette dat niet aan de dijk. Integendeel, de thuisclub kreeg steeds meer ruimte en vijf minuten voor het einde was het invaller Hendrie Venema die het genoegen smaakte om de wedstrijd in het slot te gooien: 2-0.