Stadskanaal met moeite langs Olyphia

Stadskanaal heeft ook haar derde wedstrijd van de competitie in winst omgezet. In eigen huis werd Olyphia uit Noordwolde verslagen, maar gemakkelijk ging dit niet. Na 98 minuten stond er een krappe 3-2 overwinning op het bord. 

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Stoffer Bakker

Logische ruststand

Vanaf het begin was duidelijk dat het niet gemakkelijk zou worden. De gasten uit Noordwolde waren zeker gelijkwaardig aan de thuisclub. Beide teams gaven nagenoeg niets weg en kregen niet de ruimte om echt gevaarlijk te worden. Stadskanaal was nog het dichtst bij een score, maar Jordy Saman schoot te zacht in en Jeffrey Bakker zag zijn inzet in de korte hoek gestopt door de doelman. Olyphia stelde hier ook niets tegenover en daarom was de 0-0 ruststand dan ook het meest logische.

Uit het niets

Na de pauze was alles anders. Na vijftig minuten kwam de thuisclub uit het niets op voorsprong toen Tristan Rotman ruim buiten het strafschopgebied geheel onnodig onderuit werd getrokken. De toegekende vrije trap werd door Pascal Kok om de muur gekruld en belandde onhoudbaar achter doelman Knol: 1-0.

Kopbal Rotman

Door tactisch ingrijpen, een verdediger opofferen voor een aanvaller, kwamen de gasten niet iets meer dan een uur spelen weer op gelijke hoogte. Invaller De Nekker wist doelman Harold Koster van dichtbij te verschalken. De thuisclub toonde veerkracht en ging op jacht naar opnieuw een doelpunt. Nadat Bakker en Vos  hun pogingen zagen gestopt door de doelman was het rond de zeventigste minuut wel raak. Een goede voorzet van Bakker werd door Tristan Rotman met het hoofd afgerond. Toen de voor Rotman ingevallen Robin Boerhof uit de draai voor de 3-1 zorgde, leek de wedstrijd beslist maar niets was minder waar.

Opnieuw De Nekker

De verdediging van de Knoalsters moest nog even flink aan de bak. Kort na de treffer van Boerhof ging een schot van De Nekker nog voorlangs, maar toen de thuisclub met nog tien minuten op de klok recht dacht te hebben op een strafschop, sloeg Olyphia toe. Het was opnieuw De Nekker die de spanning weer terug bracht.

Geweldige reflex

De gasten gooiden vervolgens alles op de aanval. Koster wist met een geweldige reflex de gelijkmaker te voorkomen en de verdediging wist met kunst en vliegwerk verder onheil te voorkomen. Toen de scheidsrechter na bijna honderd minuten voor het einde floot kon de thuisclub opgelucht ademhalen en konden er weer drie punten worden bijgeschreven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde handhaaft zich in vierde klasse

Door een overwinning op het Winschoter BATO heeft Westerwolde het verblijf in de vierde ...

Pekelder Boys laat overwinning glippen

Daar waar Pekelder Boys in de laatste twee wedstrijden tegen respectievelijk Alteveer en Haren ...

Musselkanaal onderuit tegen Dalen

Het op de elfde plaats staande Musselkanaal moest het opnemen tegen het op de ...