Titan zonder moeite langs Witteveense Boys

Titan heeft de derde competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In Witteveen kwamen de rood-witten niet in de problemen. Via een 1-3 ruststand gaf het scorebord een 1-7 uitslag aan na negentig minuten voetballen. Harm-Jan Moesker was grootaandeelhouder in de score: drie streepjes kwamen er achter zijn naam.

Twee keer Smidt

Binnen vier minuten namen de gasten de leiding. Jos Smidt kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal met zijn rechterbeen in de korte hoek. Uit het niets kreeg Witteveense Boys ’87 een levensgrote kans, maar Sander Voortman mikte de bal naast het doel van Remon Poede. Na twintig minuten spelen verdubbelde Jos Smidt de voorsprong. Nadat Thijs Uineken diezelfde Jos Smidt opzichtig vasthield in de zestien kon Smidt de klus zelf klaren: 0-2.

Rode kaart

Na de 0-2 kreeg Witteveense Boys ’87 een mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar het schot van Thijs Uineken ging voorlangs. Amper een minuut na zijn schot kon Uineken vroegtijdig vertrekken nadat hij een rode kaart ontving voor hard inkomen op Remco Moorman. Titan breidde hierna de voorsprong snel uit via Harm-Jan Moesker, die op maat bediend werd door Rick Hendriks. Vlak voor rust deed Witteveense Boys ’87 iets terug. Er werd optimaal gebruik gemaakt van een fout in de verdediging van de gasten: 1-3.

Zevenklapper

Na de rust was er een fase waarin Witteveense Boys ’87 enkele kansen kreeg, maar deze werden niet benut doordat óf doelman Poede in de weg stond óf de paal het eindstation bleek. Titan pakte vervolgens de draad weer op en wederom was het Rick Hendriks die Harm-Jan Moesker perfect bediende en daarmee kwam de stand op 1-4. Via een eigen doelpunt werd het vervolgens 1-5. Titan liep uiteindelijk nog uit tot 1-7 via een penalty van Harm-Jan Moesker en een kopbal van Marko Mihalj, op aangeven van Rick Hendriks. Volgende week speelt Titan thuis tegen DSC’65.