SPW krijgt deksel op de neus tegen FVV

SPW ontving afgelopen weekend FVV. Een duel tussen twee ploegen met zes punten uit twee wedstrijden, een kraker. Na een wedstrijd waarin de thuisploeg de nodige kansen afdwong stond het uiteindelijk wel met lege handen. Door een late strafschop gingen de punten naar Foxhol.

Falende Valk

Vanaf het eerste fluitsignaal trok SPW het initiatief naar zich toe. Na vier minuten leverde dit een eerste kans op, maar deze werd gemist. En dat bleek niet de laatste keer te zijn. Voor de thee was het met name Jelmer Valk die mogelijkheden tot scoren kreeg, maar telkens kwam de goalie van FVV als winnaar uit de strijd. FVV liet voor de thee één keer van zich horen, maar gelukkig voor de al gepasseerde keeper Van der Zande bracht de attente Jasken redding.

Tactische omzetting

Na de thee schoof FVV’er Gerry Snip door naar het middenveld om uitblinker Erik Meijer aan de ketting te leggen. De tactische wijziging pakte goed uit en het overwicht voor de thuisploeg verdween. De kansenregen droogde echter nooit op: Rodan Farrell miste en Bram Poelman wist bij drie gelegenheden het doel niet te vinden.

Voetbalwet

En zoals een aloude voetbalwet zegt: SPW scoorde niet en dus rook FVV haar kans. In de absolute slotfase kregen de Knoalsters dan ook de deksel op de neus: een corner viel op de arm van een speler van SPW, waarna de toegekende strafschop werd benut. Een zure nederlaag, die absoluut voorkomen had kunnen worden: 0-1.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen wint matige Kanaalstreek-derby van Westerwolde

De Kanaalstreek-derby tussen Westerwolde en Sellingen is gewonnen door de gasten. De Sellingers, die ...

Gieterveen vergeet te winnen

Soms smaken bitterbalen zondagmiddag om vier uur enorm goed, soms zijn ze iets zuur ...

Alteveer nog steeds niet veilig

In de wetenschap dat een overwinning nagenoeg gelijk zou staan aan handhaving gooide Alteveer ...