Gieterveen verliest ruim van concurrent Heiligerlee

Op een prachtige nazomermiddag verloor Gieterveen alweer haar derde wedstrijd van deze voetbaljaargang. Nu was Heiligerlee te sterk voor de groen-witten. In een teleurstellende wedstrijd wonnen de gasten uiteindelijk dik verdiend, maar kregen ze de goals die hiertoe leiden wel regelmatig in de schoot geworpen.

Goal cadeau

De eerste helft ging het nog gelijk op. Er was veel strijd, met daarbij de nodige kaarten en beide ploegen hadden wat dreigende momenten. In de beginfase gaf de thuisploeg werkelijk een goal cadeau. Keeper Lugtenborg kreeg een inworp op zich af die hij met de borst moest aannemen. De spits van de bezoekers zag dat hij het Lugtenborg moeilijk kon maken, veroverde de bal en Lugtenborg kon niet anders dan de speler onderuit werken. Gert Reininga wist wel raadt met de daaropvolgende penalty en opende de score.

De Vries tikt in

Hierna ging het nog steeds gelijk op. Heiligerlee kwam er een paar keer dreigend uit met de snelheid van Koning en individuele acties van Reininga. Aan de andere kant was Ramcharan erg dichtbij de gelijkmaker met een kopbal die ternauwernood uit de benedenhoek gered kon worden. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg langszij. Een vrije bal van Van der Veen kwam bij de tweede paal terecht bij Jesse Nijhuis. Nijhuis legde de bal voor de goal, waar De Vries de bal voor het intikken had.

Ramcharan raakt lat

Op dat moment leek het de verdiende gelijkmaker, maar amper twee minuten later stond Heiligerlee alweer voor. Wederom een miscommunicatie in de verdediging zorgde ervoor dat Koning de bal vrij voor kon leggen op Reininga, die zijn tweede van de middag maakte. In de laatste tien minuten kreeg Gieterveen nog twee keer de kans om langszij te komen, maar Ramcharan raakte de lat en Nijhuis wist een rebound na een afstandsschot van Kupers niet af te ronden.

Kantelpunt

In het begin van de tweede helft hield de thuisploeg zicht op een goed resultaat. Na een kwartier spelen scoorde Heiligerlee echter weer. Ondanks een vlagsignaal van de grensrechter ging het spel door en kon van der Heide keeper Lugtenborg omspelen en de score uitbreiden. Dit was wel het kantelpunt van de wedstrijd. Gieterveen had nog twee keer de aansluitingstreffer kunnen scoren, maar Smit maaide volledig over de bal in kansrijke positie en De Vries had misschien moeten afleggen op één van zijn teamgenoten, waar zijn schot nu in de handen van de keeper belandde.

Onderste regionen

In de slotfase werd nog twee keer gescoord door de bezoekers. Een mooie vrije trap van Koning en een goed uitgespeelde counter zorgden voor de 1-5 eindstand. Gieterveen staat hiermee in de onderste regionen. Volgende week treft het BATO in een wedstrijd die gewonnen moet worden om afstand van de laatste plaatsen te nemen.