Op basis van het veldspel was het allerminst terecht dat EEC huiswaarts keerde met drie punten in de tas. Maar zoals bekend is, komt er meer kijken bij het winnen van een wedstrijd dan enkel goed veldspel. De Eesenaren werkten zich een slag in de rondte, hadden in doelman Lubbers de uitblinker van de middag in de ploeg én sloegen op het juiste moment toe: 0-3.

Foto: archief FC Kanaalstreek

Onklopbare Lubbers

Bijna de gehele wedstrijd was VIOS de betere. Het creëerde gedurende de wedstrijd de ene na de andere kans. Altijd was daar echter Jasper Lubbers, die zijn uitstekende vorm etaleerde. Zelfs toen twee spelers op hem af mochten gaan, kwam de goalie als winnaar uit de strijd. Voor de thee kreeg EEC de amper bij de voorwaartsen, waardoor de ploeg amper gevaarlijk werd.

Genadeloos

Na de thee veranderde er weinig aan het beeld. De thuisploeg bleef jagen op de openingsgoal, maar deze werd niet gevonden. Juist toen de energie van EEC weg te zijn gevloeid sloegen de blauw-witten genadeloos toe: Roelof Enting zette Mark Wanders aan het werk. Deze bleef koel en rondde af voor de 0-1.

Loon naar werken

Dit was voor VIOS het teken om ‘alles of niets’ te gaan spelen. En van deze keuze kregen de gastheren spijt, want Mark Wanders en Patrick Tiesing wisten de ontstane ruimte goed te benutten. Twee keer counterden de aanvallers naar een treffer: 0-3. Niet geheel terecht, maar op basis van getoonde inzet wel loon naar werken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

SPW niet langs tiental Roswinkel

Kersverse vierdeklasser SPW speelde haar eerste officiële duel van het seizoen tegen SC Roswinkel. ...

Onstwedder Boys verslaat Gieterveen

Onstwedder Boys heeft in een doelpuntrijk oefenduel afgerekend met Kanaalstreek-genoot Gieterveen. Het duel, dat ...

Vechtmachine Alteveer in kraker langs SVZ

Alteveer heeft de kraker tegen SVZ in Zeijen met 3-4 weten te winnen. Op ...