Koploper Borger onderuit bij HS ’88

Borger is afgelopen zaterdag tegen de eerste seizoensnederlaag aangelopen. Op het kunstgrasveld van HS’88 ging de koploper met 4-1 ten onder na een 1-0 ruststand. De eerste plaats is nu in handen gekomen van SVBO, de volgende tegenstander van Borger.

Boogbal

In de eerste helft waren de beide jonge ploegen goed aan elkaar gewaagd. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Borger, Luuk Kenter zag zijn schot naast gaan. Niet lang daarna kwam de thuisploeg echter op voorsprong toen doelman Edwin Haandrikman met een boogbal werd verrast. Voor de rest vielen er in de eerste helft niet veel kansen te noteren, beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Enorme kans

Na de rust had Borger veel minder grip op de wedstrijd en had HS’88 een duidelijk overwicht. Wel kreeg Borger na ongeveer tien minuten spelen via Christiaan Vos nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar helaas lukte het hem niet om Borger langszij te brengen. Na een uur spelen wist de thuisploeg de voorsprong uit te breiden naar 2-0. Maurice Huizinga wist doelman Haandrikman uit een vrije trap van net buiten de zestien te verschalken.

Topduel

En toen enkele minuten later ook de 3-0 viel was de wedstrijd gelopen. In de slotfase werd de score nog opgevoerd naar 4-0 voordat Borger via Ronald Bulthuis nog iets terug kon doen. Door deze nederlaag is SVBO Borger gepasseerd op de ranglijst. Maar komend weekend kan Borger de koppositie terugpakken als SVBO op bezoek komt op sportpark de Drift. Het topduel in de 4e klasse E begint om 14:30 uur.