Pekelder Boys kan geen vuist maken tegen Harkstede

Pekelder Boys heeft in eigen huis verloren van Harkstede. Deze nederlaag kreeg al na dertig seconden gestalte, toen de Pekelders op achterstand werden gezet. In de tweede helft werd deze stand verdubbeld en kwam de thuisploeg niet verder dan een aansluitingstreffer van Willem Lammerts.

Verwarring

De vroege achterstand van Pekelder Boys kwam tot stand na verwarring in de defensie. De Harksteder spitsen kruisten elkaar en het was Pim Visser die de 0-1 scoorde. Een domper voor de thuisploeg, die vol vertrouwen was na de goede wedstrijd van vorige week tegen Heiligerlee. Zij herpakten zich wel enigszins na deze vroege achterstand, maar wisten niets te creëren.

Langs de muur

In de tweede helft moest er iets geforceerd worden en daarom besloot trainer Bert Brugge linksback Willem Lammerts in de spits te posteren. Deze omzetting wierp al vrij snel zijn vruchten af, want er ontstonden meer kansen. Het was echter Harkstede dat opnieuw wist te scoren. Na een overtreding van Jan Hoiting schoot Jasper Koehorst de vrije bal langs de muur achter keeper Bunk: 0-2.

Penalty Lammerts

Hierop besloot Brugge ook voorstopper Ben Becker naar voren te dirigeren. Alle ballen werden nu richting de twee spitsen gepompt, wat veel gevaar opleverde. Willem Lammerts werd tijdens één van deze momenten ten val gebracht in de zestien, wat een penalty opleverde. Lammerts ontfermde zich zelf over deze strafschop en bepaalde de eindstand op 1-2.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Winnend Onstwedder Boys in de wachtkamer

Onstwedder Boys zit, ondanks een overwinning op Mamio, nog steeds in een lastige positie. ...

SJS laat twee punten liggen tegen Corenos

Vorige week knokte SJS zich knap terug van een achterstand thuis tegen Middelstum. Dit ...

Ruime oefenwinst voor SJS op Borger

SJS heeft het oefenduel met Borger ruim gewonnen: 6-0. In de wedstrijd waarin de ...