Robert Oosting mist derby tegen Valthermond

SC Stadskanaal moet het komende zondag tijdens de Kanaalstreek-derby tegen Valthermond stellen zonder aanvoerder Robert Oosting. De laatste man viel afgelopen zondag geblesseerd uit op bezoek bij SV Dedemsvaart (3-0 verlies red.) en bij een bezoek aan het ziekenhuis werd een gebroken grote teen geconstateerd. 

Twee breuken

Oosting moest de wedstrijd direct na de rust staken, nadat hij in de eerste helft geblesseerd was geraakt. Op dat moment kon de precieze ernst van de blessure nog niet vastgesteld worden, waarna een bezoek aan het ziekenhuis uitsluitsel bood middels een röntgenfoto: twee breuken in de rechter grote teen. “Het zijn geen mooie breuken en één zit dichtbij een zenuw”, vertelt de verdediger.

Weer raak

Na veel blessureleed aan de knie, is het nu helaas weer raak voor Oosting. Hoe lang hij er nu uit is, is nog niet precies bekend: “Ik baal natuurlijk enorm, want als het tegenzit heb ik nu al winterstop. Ik moet me volgende week opnieuw melden in het ziekenhuis, waarna er meer bekend zal zijn over het hersteltraject.”

Niet te best

De sterkhouder zal komende zondag in Valthermond zeker gemist worden. De Knoalsters staan drie punten achter op de Mondkers en wanneer zij bovenin mee willen blijven doen, mag er eigenlijk niet verloren worden. Oosting denkt dat zijn teamgenoten het ook wel zonder hem kunnen: “Als ze van mij afhankelijk zijn, is het niet te best. Zondag hebben we geflatteerd verloren, want we gaven de goals te makkelijk weg. We hebben dus wat goed te maken!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tseard van der Meer: “Mussel heeft stappen gemaakt!”

“We hebben een helder doel voor ogen!” Het zijn de woorden van Tseard van ...

Bidjoy Ramcharan breekt door bij SC Stadskanaal

Bidjoy Ramcharan maakte in zijn loopbaan nog niet veel derby’s mee tussen zijn club ...

Koos Kuiper: “Het belang van Pekelder Boys moet boven principes gaan!”

De hoop van vele Pekelder Boys supporters zal zondag gevestigd zijn op clubtopscorer Koos ...