Alwin Braakman wil van Stadskanaal winnen én naar de eerste klasse

Aanstaande zondag staat de enige Kanaalstreek-derby in de tweede klasse op het programma. Valthermond ontvangt dan Stadskanaal. Aanvoerder van de Mondkers is Alwin Braakman: “Ik ben er heilig van overtuigd dat de punten in Valthermond blijven!”

Foto: Bennie Schlimback

Systeemwissel

Valthermond is de competitie uitstekend begonnen. Met drie overwinningen en een remise kent de ploeg van Bart Hartman een pikstart. Daar leek het in de voorbereiding nog helemaal niet op erkent ook Braakman: “In de voorbereiding liep het echt totaal niet. Voor Bart was het natuurlijk ook allemaal nieuw en hij wilde een ander systeem uitproberen.” Uiteindelijk keerde de opvolger van Harris Huizingh weer terug naar het voor Valthermond bekende 5-3-2.

Niet vlekkeloos

En dat was volgens vormgever Braakman een verstandige keuze: “Dat systeem ligt ons het beste en daar hebben wij de spelers voor. Jesper de Graaf en Rick Schlimback zorgen voor veel druk aan de zijkanten en centraal maken Jens Bulle en Maikel Platje ontzettend veel meters.” Dat de voorbereiding niet vlekkeloos verliep wijt de captain ook aan de afwezigheid van een aantal spelers.

Andere aanpak

“Pas tijdens het eind van de voorbereiding konden we in een vaste en ook onze sterkste formatie gaan spelen en toen ging het ook direct een stuk beter,” aldus Braakman, die wel erkend dat het even wennen was zonder Huizingh: “Iedere trainer heeft natuurlijk zijn eigen aanpak. Bart legt bijvoorbeeld wat meer verantwoordelijkheid bij de groep neer, waar Harris veel meer aangaf hoe hij het wilde zien. Persoonlijk vind ik het prima gaan met Bart.”

Sterker dan Stadskanaal

Vooruitkijkend naar de derby denkt de begenadigd technicus dat Valthermond aan het langste eind zal gaan trekken: “Ik ken bijna alle jongens van Stadskanaal, het lijkt wel op een reünie van het Jeugdteam Kanaalstreek. Mijn overtuiging is dat wij over de gehele linie net iets sterker zijn. Wij hebben inmiddels drie jaar voetbal in de tweede klasse in onze bagage en ik verwacht dat dat de doorslag zal geven.” Tot slot geeft Braakman aan dat Valthermond mentaal een stuk sterker is geworden.

Geen geheimen

“Dit seizoen zijn we al diverse keren terug gekomen van een achterstand. Die wedstrijden verloren wij in het verleden altijd en nu knokken wij ons terug.” Over de doelstelling voor dit seizoen doet de middenvelder niet geheimzinnig, want hij vindt dat deelname aan promotiewedstrijden haalbaar is: “De druk van het kampioenschap past niet bij ons. Tot nu toe hebben wij ieder jaar wel een slechte periode, dus de titel acht ik niet reëel.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wouter Panneman: “SJS gaat er met een overwinning vandoor bij Borger.”

Wouter Panneman heeft er vertrouwen in dat het dipje van SJS snel voorbij is ...

Reserve-aanvoerder Alwin Braakman wil de kar trekken bij Valthermond

“Ik heb nog nooit een wedstrijd als deze meegemaakt!”, reageert Alwin Braakman als wij ...