Valthermond in eerste helft langs Stadskanaal

Net als in De Kuip stond er vanmiddag ook een mooi affiche op het programma op sportpark De Meent. Valthermond kreeg hier promovendus en Kanaalstreek-genoot Stadskanaal op bezoek en met een 3-0 voorsprong na 25 minuten leek het een makkelijke middag te worden voor de thuisploeg. Echter kwamen de Knoalsters nog voor rust terug tot 3-2 en werd het alsnog een spannende tweede helft. Hierin werd, ondanks vele kansen, niet meer gescoord en trokken de Mondkers de overwinning over de streep.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Andries Middelbos

Verschillende speelstijlen

Het was vanmiddag ook een treffen tussen twee verschillende speelstijlen. Valthermond dat met een 5-3-2 formatie iets achterover leunde en Stadskanaal dat met een klassieke 4-3-3 het spel probeerde te maken. Dit was in de openingsfase ook duidelijk zichtbaar, waarin de gasten het betere van het spel hadden en al enkele keren gevaarlijk opdoken voor keeper Erwin Timmer. Het was echter Valthermond dat de score opende.

Eigen doel

Na acht minuten mochten de blauw-witten aanleggen voor een corner en het was Hidde Jan Hidding die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Harold Koster werkte: 0-1. Een paar minuten later werd de score verdubbeld, wederom na een ongelukkig moment bij de gasten. Jordy Geerlings speelde de bal te kort terug op Koster, waarna de doelman de doorgebroken Demy te Velde ten val bracht. Hij kwam hierbij goed weg met geel, maar was kansloos bij de penalty van Te Velde die zijn ploeg op 2-0 zette.

Terug in de wedstrijd

Zo stond Stadskanaal dus al binnen het kwartier op een forse achterstand, die na een kleine 25 minuten zelfs nog groter werd. Deze keer was het Tom Meijers die de 3-0 van dichtbij achter Koster kopte. Hiermee leek er geen vuiltje aan de lucht voor Valthermond, maar toch lieten zij de ploeg van Rick Slor nog voor rust terugkomen in de wedstrijd. Na een half uur spelen was Tristan Rotman al dichtbij met een achterwaartse kopbal en even later konden de gasten net niet profiteren nadat Timmer de bal los liet.

Nieuw perspectief

In de 38e minuut was het dan alsnog raak. Ron Lohuis pikte de bal op het middenveld op en bracht linksbuiten Jeffrey Bakker in stelling. Via de handen van Timmer bracht Bakker de stand op 3-1. Twee minuten later viel ook al de aansluitingstreffer van de gasten. Het was Niek van der Woude, de vervanger van Robert Oosting deze middag, die na een corner van Sten Vos de bal prachtig tegen de touwen kopte en zijn ploeg daarmee nieuw perspectief bood voor de tweede helft.

Enorme ruimtes

Na de rust ging Stadskanaal natuurlijk op zoek naar meer. Zij zetten Valthermond flink onder druk, wat kansen opleverde, maar waarmee er ook veel ruimte weggegeven werd. Er ontstonden enorme ruimtes op het veld en van een middenveld was eigenlijk geen sprake meer. De thuisploeg kon na rust een aantal keren in overtal richting het doel van Koster, alleen werd dit slecht uitgespeeld of ontbrak het aan scherpte in de afronding.

Platje mikt naast

Zo stuitte Maikel Platje na een uur spelen van dichtbij op Koster en vijf minuten later trof Edwin Drenth de vuisten van de doelman. Diezelfde Platje had een klein kwartier voor tijd dé kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Na een goede actie van Te Velde kon hij vrij inschieten, maar mikte naast. Aan de andere kant wist Timmer in de slotfase nog de gelijkmaker te voorkomen, nadat Bakker van dichtbij kon koppen.

Voor rust beslist

Uiteindelijk werd er in de tweede helft niet meer gescoord en werd het duel dus voor rust al beslist. Voor Stadskanaal erg zuur, want door twee ongelukkige tegengoals was de kans op een overwinning al gauw verdwenen. Valthermond zal hier echter maling aan hebben, want door deze drie punten staan zij nu tweede achter koploper Dedemsvaart.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer verliest terecht van Bellingwolde

Alteveer heeft in eigen huis een ruime, terechte nederlaag geleden tegen het hoog geklasseerde ...

Musselkanaal zet winnende reeks voort

Musselkanaal boekte zondag opnieuw een nipte overwinning, maar lijkt het kampioenschap voor het grijpen ...