Gieterveen maakt het zichzelf moeilijk

Zoals vaker dit seizoen werkte Gieterveen zichzelf in de problemen. Tegen BATO gaven de groenhemden twee goals kinderlijk eenvoudig weg, waardoor het de gehele wedstrijd in de achtervolging. Uiteindelijk bleek een 2-2 remise het hoogst haalbare.

Veel op het spel

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. BATO was vorig jaar nog een stabiele middenmoter, maar wist dit seizoen nog geen overwinning te behalen. Gieterveen doet het ook nog niet best. Er is al wel gewonnen, maar de weg naar de middenmoot lijkt steeds groter te worden. De eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig.

Verschillende stijlen

BATO gokte met lange ballen volledig op de fysieke kracht van Tuin, Redmeijer en De Haan, waar Gieterveen vooral de voorwaartsen aan de zijkant wil bereiken. Zonder dat beide ploegen nog echt gevaarlijk waren geweest kwamen de bezoekers al vrij snel op een voorsprong. Een vrije trap van Nicky de Haan werd door niemand geraakt, keeper Lugtenborg rekende hier wel op en zag de bal er bij de tweede paal invallen.

Weinig te beleven

Snel hierop was Ramcharan gevaarlijk met een afstandsschot na een goede aanval, maar de keeper van de bezoekers zag de bal aan de voor hun goede zijde van de paal gaan. Verder was er weinig te beleven in de eerste helft. Er was veel strijd en alleen wat chaotische situaties in het strafschopgebied leverden voor beide ploegen wat gevaar op. Beide sluitposten werden echter nooit echt op de proef gesteld, waardoor de Winschoters met een voorsprong de kleedkamer opzochten.

Rode kaart

Al snel na rust kwam Gieterveen voor een groot probleem te staan. Floris Mentink kreeg heel snel een makkelijke tweede gele kaart en kon hierdoor vertrekken. Voordat trainer Nijgh kon wisselen wisten de bezoekers zelfs de voorsprong nog te vergroten. Een slechte uittrap van Lugtenborg kwam in de voeten van een middenvelder van BATO. Deze wist de bal vrij simpel over de sluitpost in de lege goal te verwerken.

Karakter

De winst leek hierop zeker voor de bezoekers, maar in het laatste half uur bleek dat de groenhemden toch behoorlijk wat karakter in zich hadden. Gieterveen liet haar tanden zien en wist uiteindelijk dus nog terug te komen, waar een overwinning niet eens ondenkbaar was geweest. Eerst tikte invaller Bakker de bal in de goal, nadat De Vries een inworp van Caspers tegen de paal had gekopt. Tien minuten voortijd tikte de andere invaller Caspers vanuit een corner de bal zelf in de goal. Hier tussendoor had Ramcharan een voorzet van De Vries nog kiezelhard op de lat gekopt.