Westerwolde wint ook van SPW

Westerwolde is bezig aan een sterk seizoen. Nadat de eerste wedstrijd van het seizoen verloren ging, hebben de Vlagtwedders een ongeslagen reeks van vier wedstrijden neergezet. In de Kanaalstreek-derby tegen SPW trok de ploeg van Loek Swarts opnieuw aan het langste eind: 3-1.

Attente Van der Laan

In de beginfase was SPW de beter voetballende partij, maar verzette Westerwolde zich met hand en tand. Dit werd na tien minuten beloond: René van der Laan was attent op het doorkoppen van Frank Riks en tekende voor de 1-0. Gesteund door de voorsprong kwamen de roodhemden beter in de wedstrijd en dwongen ze uitstekende kansen af.

Miscommunicatie

Rudolf Riks kopte rakelings naast en René van der Laan teisterde de lat. Het was echter SPW dat scoorde. De Knoalsters profiteerden van miscommunicatie in het hart van de defensie: Jelmer Valk lette goed op en vijf minuten voor de thee was de stand in balans gebracht. Het was echter Merijn te Velde die de ruststand op 2-1 bepaalde, na druk zetten op de verdediging van de bezoekers.

Westerwolde bovenliggend

In de tweede helft was Westerwolde de bovenliggende partij en na een uur spelen werd het overwicht in de score tot uiting gebracht. Nadat de SPW-verdediging onder druk werd gezet, was het Bartel Geleijnse die kon profiteren: 3-1. Nog één keer moest doelman Henk Hebers handelend optreden om de marge in stand te houden. Dit lukte.