Roan Poelstra en Nieuw Buinen: stabiele factoren

Roan Poelstra is nog maar 24 jaar, maar heeft al een bewogen voetballeven achter de rug. Na een periode bij FC Emmen daalde de verdediger af naar de amateurwereld. Bij WKE maakte hij een faillissement mee, waarna het geluk bij TEVV werd gezocht. Ook daar maakten omstandigheden buiten het veld een einde aan voetbal op hoog niveau. Momenteel speelt Poelstra zijn wedstrijden bij Nieuw Buinen in de eerste klasse.

Roan Poelstra houdt teamgenoot Nick Berends in de gaten…

Stabiele eersteklasser

Een doemdenker zou zich afvragen: ‘Hoe lang nog?’, want het binnenhalen van Poelstra lijkt welhaast synoniem voor teloorgang. De man in kwestie, die overigens geen blaam treft, is duidelijk geen doemdenker en ziet in Nieuw Buinen een stabiele eersteklasser. En op basis van de resultaten in het huidige seizoen heeft de mandekker gelijk: “We hebben een goede selectie staan, met Koen Hateboer als topscorer en blikvanger. En met Herman Scherpen als nieuwe trainer zijn we ook erg tevreden.”

Goud waard

Toch kijkt Poelstra verder dan deze twee namen: “Iedereen, van Koen tot aan de wissels zijn belangrijk. En we hebben dit seizoen ook echt iedereen nodig.” Ook over de manier waarop randzaken zijn georganiseerd bij de oranjehemden is de 24-jarige zeer tevreden: “Onze leider Gerrit-Jan Spiegelaar is goud waard!”

Snelheid voorin

Over de wedstrijd die komende zondag op het programma staat: “Hoogeveen is een ploeg die al jaren meedraait in de top van de eerste klasse, dus daar zit ook heel wat kwaliteit.” Wanneer we doorvragen, dan vult de in Schoonoord woonachtige Poelstra aan: “Voorin hebben ze altijd een paar snelle jongens, dus daar zullen we de handen weer vol aan hebben!”

Top vijf

Wanneer Nieuw Buinen zondag op het eigen sportpark wint, doet het goede zaken en laat het een brede middenmoot achter zich: “Ons doel voor dit seizoen is het behalen van een plaats in de top vijf. Als relatief kleine club moeten we daar tevreden mee zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Reacties trainers op stilleggen amateurvoetbal: “Voetballen zonder publiek en gesloten kantines heeft geen charme.”

Weerdinge-trainer Edwin Drenth en SPW-trainer Jeroen Wiegman noemen de getroffen maatregelen onvermijdelijk en denken ...

Mark Middeljans: “Buinerveen kan heus wel voetballen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Terug in de tijd: De liefde voor de bal gaat diep bij Frank Pilon

Frank Pilon is een liefhebber van het amateurvoetbal en ziet de toekomst van Sellingen ...