Gieterveen verrast MOVV in eigen huis

Op een lastig bespeelbaar veld in Midwolda heeft Gieterveen een dure overwinning behaald op MOVV. Na wat omzettingen ten opzichte van voorgaande weken wist de ploeg van Jordi Nijgh de nummer twee van de ranglijst gedurende de hele wedstrijd onder druk te houden, met een volledig verdiende overwinning als beloning: 1-2.

Speldenprikjes

Gieterveen won vanaf het eerste fluitsignaal vrijwel iedere tweede bal, waarna het spitsen Ramcharan en De Vries veelvuldig wist te bereiken. Speldenprikjes van Nijhuis en oud-MOVV’er Dennis Smit werden tot corner verwerkt, waarna de bezoekers nog een aantal kansen kregen. De Vries miste een opgelegde kans en ook Bidjoy Ramcharan werd in de gelegenheid gesteld om te scoren.

Kiezelhard raak

Na iets meer dan een half uur spelen miste Ramcharan niet. Een steekpass van Bert Kupers werd door Rideon de Vries verlengd, waarna Ramcharan het eindstation was: 0-1. Hierna hadden de groenhemden de marge kunnen vergroten, maar opnieuw waren de bezoekers onzuiver in de eindpass en afronding. Van MOVV had Gieterveen weinig te duchten. Spits Blaauw werd zelden bereikt en dus hoefde keeper Lugtenborg maar een enkele keer handelend op te treden.

Ruimere marge

Vlak na rust wist Gieterveen al snel nog een keer te scoren. De Vries speelde op de rechterflank zijn man uit en wist met een fraaie voorzet Ramcharan te bereiken. Nu was het voor de spits een koud kunstje om de score te vergroten en liet hij de keeper kansloos. Ook hierna waren de bezoekers de bovenliggende partij. Het creëerde een handvol kansen, maar de marge werd niet vergroot.

Onderste regionen

MOVV werd in de slotfase wel iets gevaarlijker, maar Lugtenborg was met een aantal knappe reddingen Blaauw en Bults de baas. In de slotfase wist MOVV toch nog toe te slaan. Uit een vrije bal wist Bults geheel vrijstaand de bal in te koppen. Vrijwel direct hierna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal, wat betekende dat Gieterveen eindelijk weer eens drie punten kon bijschrijven en het zichzelf iets heeft ontworsteld aan de onderste regionen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS haakt af na nederlaag tegen CSVC

SJS was niet opgewassen tegen koploper CSVC en haakt voorlopig af.

Onstwedder Boys haalt finale nacompetitie na zege op HSC

Onstwedder Boys heeft de finale bereikt van de nacompetitie na een overwinning op HSC.

GKC start met ruime overwinning

Het Gasselter GKC heeft zich afgelopen zomer flink versterkt en lijkt met deze selectie ...