Borger herpakt zich tegen Sweel

Borger heeft in de thuiswedstrijd tegen Sweel de opgaande lijn weer herpakt. Na twee mindere beurten (één punt) werd relatief eenvoudig gewonnen: 4-0. Topschutter Luuk Kenter liet zien in een uitstekende vorm te verkeren, door opnieuw twee treffers te maken.

Kansjes over en weer

De gasten uit Zweeloo deden in de beginfase niet onder voor de thuisploeg en ze waren zelfs dicht bij de openingstreffer. Daarna nam Borger het initiatief over zonder groots te spelen. Aan beide kanten vielen een paar kansjes te noteren en invaller-doelman Roel-Jan Zuidhof moest ook later in de eerste helft nog een aantal keren handelend optreden.

Comfortabel

Vijf minuten voor rust bracht Luuk Kenter Borger aan de leiding. En nadat Sweel in de volgende aanval verzuimde om de gelijkmaker aan te tekenen, werkte Ronald Bulthuis op slag van rust een voorzet binnen, waardoor de thuisploeg met een comfortabele 2-0 voorsprong aan de thee kon beginnen.

Glans

In de tweede helft gebeurde er niet zo heel veel meer. Borger liet het initiatief aan Sweel en was via de counter een aantal keren gevaarlijk. Invaller Rowan Tiktak snelde in de 75e minuut naar het doel van Sweel en liet de doelman kansloos. En even later was het opnieuw Luuk Kenter die de overwinning nog wat meer glans gaf.