Stadskanaal weet weer wat winnen is

Twee wedstrijden op rij ging SC Stadskanaal onderuit, maar in de thuiswedstrijd tegen Zuidwolde herstelden de Knoalsters zich knap: van de Drenten werd met 4-1 gewonnen. Jeffrey Bakker was met twee treffers belangrijk, maar de absolute aanjager was de ingevallen Yordi Saman.

Uitblinker Saman… (foto: archief)

Weinig genieten

Voor de toeschouwers was er in de eerste helft weinig te genieten. Beide teams speelden beneden het gewenste niveau en er waren voor de pauze dan ook geen scoringsmogelijkheden. Na de thee kwamen de elf van Rick Slor goed uit de kleedkamer en ontstonden  er ook enige mogelijkheden om de score te openen. Doelman Timmer wist schoten van Jeffrey Bakker en Sten Vos echter goed te verwerken.

Onverwachts

Geheel onverwachts kwam Zuidwolde op voorsprong. Nadat Zuidwolde-trainer Beijen de licht geblesseerde Frans Capellen in het veld bracht, gaven de gasten meer tegengas en wist Stefan Liezen doelman Harold Koster na een uur spelen van dichtbij te passeren. Tien minuten later was het opnieuw Capellen die een gave voorzet afleverde, maar ditmaal mocht de thuisclub niet over geluk klagen. Vrij voor de goal staand werd er naast gekopt.

Gouden wissel

Voor trainer Slor het moment om ook te wisselen. Ron Lohuis en Yordi Saman kwamen in het veld voor Robin Boerhof en Sten Vos. Deze wissels pakten goed uit.Want een kwartier voor het einde van de wedstrijd was het Saman die beheerst scoorde. In het restant van de wedstrijd bediende de invaller ook nog eens Tristan Rotman en Jeffrey Bakker, waarmee Saman de overwinning vorm gaf. Uiteindelijk bepaalde Bakker in de blessuretijd de eindstand op 4-1.