Sterk Gasselternijveen verslaat SC Roswinkel

Gasselternijveen blijft goed meedoen in de top van 5F. Na het gelijkspel in de wedstrijd tegen koploper KSC pakten de roodhemden de draad weer op tegen Roswinkel, waar met 1-3 gewonnen werd.

Uitblinker Wessel Koomans… (foto: archief)

Drie corners

De roodhemden begonnen sterk en de eerste drie minuten leverden al drie corners op. Dit leverde kansen op voor Wessel Koomans, Rick Bokhorst en Tristan Salomons, maar allen kwamen niet tot scoren. De gasten zetten Roswinkel volledig onder druk en het was wachten op de openingstreffer.

Penalty Koomans

Deze viel na ruim tien minuten spelen, nadat Koomans mocht aanleggen voor een strafschop. In eerste instantie werd deze gekeerd door de keeper, maar in de rebound schoot Koomans alsnog raak. Gasselternijveen speelde goed in deze fase en creëerde voldoende kansen. Dit leverde na een klein een half uur de 0-2 op. Artor Polloshka pikte een verkeerde terugspeelbal op, omspeelde de keeper en schoot zijn zesde van het seizoen binnen.

Neefjes Salomons

Zo stond de ploeg van Geert Katoen, waar de neefjes Siem (16) en Tristan (17) Salomons in de basis stonden, bij rust op een geruststellende voorsprong. De neefjes Salomons klopten deze middag nadrukkelijk op de deur, want zij speelden beide een goede wedstrijd.

Uit het niets

Ook na de rust was het Gasselternijveen dat de klok sloeg. Rick Bokhorst had de derde treffer op de schoen, maar in twee gevallen werden zijn schoten van richting veranderd. Aan de andere kant was het wel direct raak voor Roswinkel, dat uit het niets de aansluitingstreffer scoorde.

Twee keer Koomans

Met nog een kwartier te spelen leek het dus nog even spannend te worden, echter was het Koomans die de marge al snel herstelde. De beste man aan Gasselternijveen-zijde omspeelde vier tegenstanders en met zijn tweede treffer van de middag bepaalde hij de eindstand op 1-3.