Westerwolde haalt punt op in Heiligerlee

In een meer spannende dan goede ‘Slag bij Heiligerlee’ heeft Westerwolde één punt bij kunnen schrijven; 1-1. Beide ploegen sloten de wedstrijd met tien spelers af, na rode kaarten voor Gerard Buwalda en Kevin van der Laan.

Post Image
Post Image
Post Image

Foto: v.v. Westerwolde

Noodrem

In het eerste bedrijf was Westerwolde de betere ploeg. Snelle, gevaarlijke aanvallen zorgden voor veel paniek in de Heiligerlee-verdediging, waarbij soms behoorlijk aan de noodrem werd getrokken. Verdediger Gerard Buwalda van Heiligerlee ontsnapte hierbij aan een directe rode kaart door René van der Laan op de rand van het strafschopgebied onderuit te halen.

Loeihard

De bij vlagen ongrijpbare vleugelspitsen Van der Laan en Merijn te Velde creëerden in deze fase een aantal kansen en corners. Uit een van deze corners werd na een kwartier spelen een afgeslagen bal door spits Jeremy Hekman vanaf loeihard achter doelman van Heiligerlee geschoten: 0-1. Daarna golfde het spel op en neer, maar echt grote kansen waren er voor beide ploegen niet meer.

Rode kaarten

Na de thee een sterker en beter spelend Heiligerlee. Overigens werd het bij de gelijkmaker fors geholpen door de Vlagtwedders. René Peereboom werd in verlegenheid gebracht door doelman Hebers, waarna Gert Reininga hem de bal ontfutselde en de bal in het doel schoof: 1-1. Kort na de gelijkmaker werden beide team gedecimeerd: zowel Gerard Buwalda als René van der Laan kregen hun tweede gele kaart van de middag.

Paalstand

Met tien tegen tien voltrok zich een spannende slotfase, maar het iets sterkere Heiligerlee wist niet meer te scoren. En omdat de doelman van de thuisploeg een goed schot van Jeremy Hekman uit zijn doel wist te tikken, eindigden met de paalstand.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen boekt derde zege op rij

Sellingen bond ook Erica aan de zegekar en blijft de ranglijst aanvoeren in de ...

SPW verspeelt kansen op promotie

Het seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan voor SPW uit Stadskanaal. Zondagmiddag ...

Stadskanaal stunt tegen koploper Asser Boys

De winterstop komt eigenlijk niet helemaal gelegen voor SC Stadskanaal. De ploeg van Rick ...