Het seizoen van GKC is nog niet het succes geworden waar de Gasselters op hadden gehoopt. Slechts één overwinning werd er tot nu toe geboekt, want ook tegen mede-staartploeg VIOS gingen de zwart-gelen relatief hard onderuit: 4-0 werd het, waardoor GKC alleen Buinen nog onder zich weet.

Grote fouten

Aan het einde van de wedstrijd kon trainer Emiel Jansen niet anders concluderen dan dat zijn ploeg was gestraft voor het maken van persoonlijke fouten: “Gedurende de wedstrijd kregen wij echt wel goede kansen om te scoren, maar wanneer we grote fouten blijven maken, dan wordt het lastig.”

Uitzichtloos

Knullig uitverdedigen leidde na twintig minuten namelijk de openingstreffer in: Jeroen Schepers strafte de fout af. Niet lang daarna gingen de Gasselters nogmaals in de fout, waardoor Calvin Meijer en opnieuw Schepers de ruststand op 3-0 bepaalden. Een uitzichtloze positie was een feit voor GKC.

Niet bij machte

Enkele minuten na de hervatting maakte de thuisploeg het kwartet vol via Rick Kingma. VIOS vond het hierna welletjes en GKC was niet bij machte om terug te keren in de wedstrijd: “Al met al een teleurstellende middag. Komende zondag wacht buurman Gasselternijveen. Dat is een mooie kans op eerherstel”, aldus Jansen.