Dennis Smit: “Het bevalt me goed in Gieterveen”

Gieterveen wist zich vorig seizoen als promovendus te handhaven in de vierde klasse. Met enkele versterkingen hoopten de groen-witten dit seizoen de stijgende lijn in te zetten, echter loopt het tot op heden nog maar moeizaam bij de ploeg van Jordi Nijgh. Hopelijk biedt de wedstrijd van afgelopen zondag hen vertrouwen. Er werd toen namelijk gewonnen van runner-up MOVV, de oude club van nieuwkomer Dennis Smit.

Weinig verschillen

De 25-jarige Smit kwam afgelopen zomer over van de club uit Midwolda naar Gieterveen, waar hij een huis heeft gekocht met zijn vriendin. Hij heeft het goed naar zijn zin in het Drentse dorp: “Het bevalt me goed hier. En qua voetbal zijn er eigenlijk weinig verschillen. Het zijn beide kleine clubs, die het moeten hebben van jongens uit eigen dorp.” De linksbuiten is een directe versterking voor Gieterveen, die naast zijn snelheid ook andere kwaliteiten heeft: “Ik ben ook wel een sfeermaker, haha!”

Opstelling aangepast

Met MOVV eindigde Smit vorig seizoen op plaats 5, drie plaatsen hoger dan Gieterveen. De groenhemden hoopten met de komst van de snelle buitenspeler en doelpuntenmaker Bidjoy Ramcharan op meer dit jaar, maar tot op heden is ‘slechts’ plaats negen hun deel. De overwinning in Midwolda betekende pas de tweede overwinning, die volgens Smit er wel aan zat te komen: “We hebben een goede ploeg met veel voetballend vermogen. We hadden alleen het geluk nog niet aan onze zijde. Tegen MOVV had de trainer de opstelling iets aangepast. Dit pakte goed uit, getuige de 1-2 overwinning.”

Verschillen klein

De monteur van Waterbedrijf Groningen denkt dat Gieterveen nu de stijgende lijn te pakken heeft en durft zelfs te denken aan een periodetitel: “Als we zo doorgaan dan verwacht ik dat we ons handhaven en ik hoop dat we een periode kunnen pakken. De verschillen in onze competitie zijn heel klein, iedereen kan van elkaar winnen en dat maakt het lastig om voorspellingen te doen. Wel denk ik dat FVV kampioen wordt.”

SPW thuis

Komende zondag speelt Gieterveen thuis tegen Kanaalstreek-genoot én promovendus SPW. De Knoalsters laten inderdaad zien dat de verschillen klein zijn in 4C, getuige hun huidige zesde plaats met drie overwinningen en even zoveel nederlagen. Smit wil nu de lijn doortrekken en gaat voor een overwinning, waarmee zijn SPW weer achter zich kunnen laten op de ranglijst: “Het zal een lastige wedstrijd gaan worden, maar ik ga er vanuit dat we de drie punten in Gieterveen houden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Peter Beens: “Met de juiste scherpte gaan we winnen van Bellingwolde.”

Peter Beens verwacht een overwinning voor Westerwolde in de streekderby tegen Bellingwolde.

Punt én wedstrijdbal voor Mihalj na kwartet goals

Halverwege de wedstrijd tussen NWVV en DKB zullen niet veel mensen nog iets hebben ...