Gasselternijveen wint spektakelstuk van GKC

Een kleine 2500 meter, dat is de afstand tussen het sportpark Hoogte der Heide in Gasselte en sportpark De Hunze in Gasselternijveen. Sinds jaar en dag zijn GKC en Gasselternijveen elkaars aartsrivalen. In de onderlinge strijd van vandaag bleken de roodhemden de sterkste: 4-3.

Post Image

Gasselternijveen juicht, GKC treurt…

Verrassend begin

Gasselternijveen staat er goed voor in de vijfde klasse en mede door de personele problemen aan de kant van GKC was het de grote favoriet voorafgaand aan de wedstrijd. Toch was daar in de beginfase weinig van te merken. GKC kwam namelijk na twee minuten al op een 0-1 voorsprong toen keeper Rolf Bies de bal los liet en aanvaller Harmen Pepping simpel binnen kon schieten.

Grotere marge

Gasselternijveen kon in de beginfase weinig kansen creëren: een te hoog schot van Wessel Koomans bleek het enige wapenfeit. Na een kwartier spelen kwam GKC zelfs op een 0-2 voorsprong. Danny Kolp kreeg de bal ver buiten het strafschopgebied voor de voeten en schoot feilloos in de kruising.

Veerkrachtig Nieveen

Hierna werd Gasselternijveen wakker en nam het heft in handen. Eerst benutte Brandon Meems een strafschop na een vermeende overtreding en even later trok Tristan Salomons de stand gelijk door van dichtbij raak te schieten. Tussendoor waren de bezoekers heel dichtbij een derde goal. Bjorn Schuiling schoot de bal van afstand tegen de onderkant van de deklat. Volgens velen was deze bal ruim achter de lijn, maar scheidsrechter Venema oordeelde anders. Gasselternijveen maakt nog voor de thee wel een derde treffer: Andi Polloshka promoveerde een vrije trap tot doelpunt.

Regie overnemen

De tweede helft was nog geen minuut oud toen de zoveelste kans zich aandiende, maar een Nieveenster schot werd van de doellijn gehaald door GKC’er Mark Schlay. De Gasselters namen hierna weer de regie over. Frank Pals haalde de doorgebroken Danny Kolp neer en scheidsrechter Venema kon niets anders doen dan een rode kaart presenteren. De druiven bleken extra zuur toen Arian Hendriks vrije trap tegen de touwen joeg: 3-3.

Koppende Polloshka

Ook de Gasselters moesten met tien man verder, toen Aaron Veldman rood kreeg voor natrappen. Toch leek GKC op weg naar een nieuwe voorsprong toen Danny Kolp vrijgespeeld werd in de zestien, zijn schot ging echter voorlangs. In de tegenaanval was het voor Gasselternijveen wel raak, Andi Polloshka kopte binnen en liet doelman Poelman kansloos.

Spektakel

Het spektakelstuk leek compleet toen keeper Bies onzeker handelde in de slotfase. Het schot van Kolp werd ternauwernood gekeerd en Nieveen kwam goed weg toen Pepping de rebound over het doel plaatste. Daarmee kwam de 4-3 eindstand in de boeken. Een volgende overwinning voor Gasselternijveen, voor GKC een nederlaag met perspectief. De geel-zwarten kunnen met opgeheven hoofd terug naar Gasselte.