Nipte, maar verdiende winst voor Westerwolde

Op het eigen kunstgras in Vlagtwedde heeft Westerwolde een nipte, maar verdiende overwinning geboekt op Harkstede. In de tweede helft werd een achterstand omgebogen: een marge die tot het einde van de voetbalmiddag behouden bleef. Door de 2-1 overwinning staat Westerwolde op een fraaie, gedeelde tweede plaats in de vierde klasse C.

Lange bal

In de openingsfase trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. De voorwaartsen werden met de lange bal snel gezocht, maar Jeremy Hekman en Mark Geukes hadden het vizier nog niet op scherp staan. Hekman deed het nog het beste: hij raakte de paal. Na een aantal kansen voor Westerwolde kwam Harkstede op voorsprong.

Profiteren

Na twintig minuten spelen stond de Vlagtwedder defensie slecht opgesteld, waardoor Pim Visser kon profiteren: 0-1. Harkstede was in de fase hierna de bovenliggende partij en Westerwolde kwam een aantal keren goed weg.

Herboren

Na de thee kwam Westerwolde als herboren uit de kleedkamer. De ploeg oogde meer gedreven en rolde een offensief uit over de bezoekers. Al na vijf minuten resulteerde dit in een doelpunt van Rudolf Riks, die een vrije trap doeltreffende verlengde. Een kwartier later schoot Jeremy Hekman op aangeven van Mark Geukes zijn ploeg vervolgens op voorsprong. Een voorsprong die de roodhemden niet meer uit handen gaven: 2-1.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like