SPW met minimaal verschil langs Gieterveen

In de Kanaalstreek-derby tussen Gieterveen en SPW hebben de bezoekers aan het langste eind getrokken en hierdoor de afstand met de Gieterveners vergroot. In een wedstrijd waarin het alle kanten op had kunnen gaan, won SPW uiteindelijk met minimaal verschil, ondanks een slotoffensief van de Gieterveners.

Op de lat

Binnen vijf minuten stonden de mannen uit Stadskanaal-Noord al op voorsprong. Jelmer Valk ontsprong aan de aandacht van de thuisploeg en zijn lage voorzet bereikte Eling, die vrij makkelijk zijn directe tegenstander de baas bleek: 0-1. Hierna golfde het spel op en neer. Gieterveen mocht een paar keer van geluk spreken dat de voorsprong niet groter werd, want Farrell mistte oog in oog met Lugtenborg en een vrije bal van Eling belandde op de lat.

Ternauwernood over getikt

Aan de andere kant had ook Gieterveen regelmatig kans op de gelijkmaker. Zo werd een afstandsschot van Ramcharan ternauwernood over getikt door de keeper en belandde ook een inzet van De Vries op de lat. Zo werd de meer aantrekkelijke dan goede eerste helft met een 0-1 stand besloten.

Enorme mispeer

Direct na rust was het wederom SPW dat de bovenliggende ploeg was. Het was dat vooral Farrell zijn vizier niet op scherp had, want voor open goal miste hij twee keer jammerlijk. Ook nu werd er vrij snel na het beginsignaal gescoord. Na een enorme mispeer in de verdediging van Gieterveen wist Valk in te schieten.

Caspers kopt binnen

Hierna werd Gieterveen sterker, vooral door opportunistischer te gaan spelen. Van goed spel was op dat moment geen sprake meer, maar met strijd probeerde men nog een punt binnen te slepen. Verdediger Caspers maakte een eerdere fout goed door een corner binnen te koppen, maar veel mocht dit niet baten. Ondanks de druk van de thuisploeg waren er niet veel grote kansen meer te noteren, waardoor SPW er met de winst vandoor ging.

Blessure Jesse Nijhuis

Komend weekend zijn beide ploegen vrij, wat vooral voor de thuisploeg geen overbodige luxe is door de vele blessuregevallen waar trainer Nijgh mee te maken heeft. De grootste tegenvaller was misschien wel de ogenschijnlijk ernstige knieblessure van kilometervreter Jesse Nijhuis, die de situatie van trainer Nijgh momenteel niet makkelijker maakt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like