Stadskanaal nipt langs Heerde

SC Stadskanaal blijft het als promovendus in de tweede klasse prima doen. Afgelopen zondag werd er op bezoek in Heerde met 0-1 gewonnen, door een doelpunt in de slotfase van Sten Vos. 

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Gehavend Stadskanaal

Na een busreis van ruim anderhalf uur kwam Stadskanaal aan op de Veluwe, waar Jeffrey Bakker in de warming up moest afhaken vanwege ziekte. Daarnaast moest trainer Slor het doen zonder de geblesseerden Pascal Kok, Robert Oosting en Royce Geerlings. Enigszins gehavend moesten de Knoalsters dus aantreden tegen het eveneens goed presterende Heerde.

Vos gevaarlijk

De eerste helft was weinig verheffend van beide kanten en er vielen dan ook geen grote kansen te noteren. Na de pauze begon Stadskanaal beter te voetballen en werden zij ook gevaarlijk, met name over de rechterflank via de snelle Sten Vos. Hij bediende onder andere Tristan Rotman, die zijn kopbal via een verdediger net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

In de counter

Ook Heerde liet zich na rust niet onbetuigd. Zij waren regelmatig gevaarlijk in de counter en kregen een aantal vrije ballen op de rand van de zestien, die weliswaar niks opleverden. En terwijl iedereen zich neer leek te leggen bij de brilstand, kwam Stadskanaal alsnog op voorsprong vanuit een corner.

Harde knal

Jordy Geerlings kopte deze terug bij de tweede paal, waarna Sten Vos de rebound met een harde knal in het doel ramde: 0-1. Heerde was hierdoor enigszins van slag en er was een afkoelingsperiode nodig om te wedstrijd te kunnen hervatten. Hierin werd niet meer gescoord en zo kon Stadskanaal zich opmaken voor een gezellige terugreis met drie punten in de knip.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: SC Stadskanaal – Weerdinge

SC Stadskanaal won in eigen huis met 5-0 van Weerdinge. Doelpuntenmakers voor de Knoalsters ...

Rood aanlopend Alteveer niet opgewassen tegen DVC ’59

Voor Alteveer zat het zondag er geen moment in tegen DVC '59 en dus ...