Krochten van de Kanaalstreek

Het is niet iedere voetballer gegeven om in de Champions League te spelen. Of in de eerste klasse. In de Kanaalstreek komen wekelijks honderden voetballers in actie in de verschillende klassen van het reserve-voetbal. Hardwerkende spelers zonder veel talent, maar ook oude cracks die soms een verleden in het profvoetbal hebben. Er is één ding dat al deze mannen bindt: de onvoorwaardelijke liefde voor het spelletje.

Post Image
Post Image
Post Image

Dit seizoen zal FC Kanaalstreek de verrichtingen van drie reserve-elftallen met speciale aandacht volgen. Op regelmatige basis nemen we jullie mee naar de ‘Krochten van de Kanaalstreek’. Daar waar de derde elftallen van Nieuw Buinen, Musselkanaal en Ter Apel ’96 strijden om de hoogste eer. Of zoiets…

Ter Apel ’96

Het derde elftal van Ter Apel lijkt in een dip te zitten: aan de reeks van winstpartijen kwam onlangs een einde. Na anderhalf jaar! En alsof dat niet erg genoeg was, ging ook de wedstrijd na de beëindiging verloren. Volgens de heren zelf uit sportiviteit, zodat EHS ’85 ook eens wint… Tussen de twee competitie-nederlagen door werd er geoefend. Met zes man (zie foto). Reden genoeg om de sollicitatie-procedure gewoon door te laten gaan…

Nieuw Buinen

Ook de oranjehemden uit Nieuw Buinen kregen een tegenvaller te verwerken: de wedstrijd in en tegen Gieten werd afgelast. Het motto van opa Fré, zoals dat in Nieuw Buinen wordt toegepast, was duidelijk niet bekend in Gieten: “Wanneer de recloamebord’n nog int zicht bin, dan kin je gewoon goan voetbal’n”. Toch was er in ieder geval één speler van de Buunermonders die Gieter beslissing kon waarderen, zie foto…

Musselkanaal

Elftalfoto’s. Een fenomeen op zich. Want wat is het beste moment om zo’n befaamde plaat te schieten. Nooit, werkelijk nooit, zijn alle spelers en begeleiders op één moment op één en dezelfde plaats. Volgens volger Kasper Schomaker de redder voor het derde elftal van Musselkanaal, want anders zou het gezelschap niet tussen de palen passen (zie foto)… De foto is gemaakt, in de daarop volgende wedstrijd leed men puntverlies.

Een week later wordt er wel gewonnen door de groenhemden: Bart en PJC’er Rick Haan treffen elkaar in een spannend duel, dat in de slotfase wordt gewonnen door Musselkanaal. De gebroeders gaan na de wedstrijd op de foto in shirts waarop de naam van het bedrijf van vader Tiedo prijkt. Zou ook mooi passen op deze website, overigens 😉

Bart en Rick Haan…

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Primeur: vrouwenvoetbal in Buinen

Voetbal wordt steeds populairder bij vrouwen. Waar het jaarlijkse stratenvoetbaltoernooi in Buinen normaal gesproken ...

Uitslagen zondag 3 december

Hierbij de uitslagen van de wedstrijden die vandaag gespeeld werden door de clubs uit ...

Stand FC Kanaalstreek Amateurtoto na speelronde 7

De tussenstand na speelronde 7 van de FC Kanaalstreek Amateurtoto.