De Treffer ’16 aan kop na winst in Buinen

Omdat concurrent KSC niet in actie kwam en De Treffer ’16 zelf drie punten pakte in Buinen, gaan de Mondkers aan kop in 5F. Op bezoek bij de Kanaalstreek-genoot werd er met 1-2 gewonnen, mede door twee goals van Marco Windt. Doelpuntenmaker namens Buinen was Sander Kats.

Hard en hoog

Beide ploegen begonnen voortvarend deze derby, om zo het duel naar eigen hand te zetten. Dit lukte De Treffer ’16 het best, want na ruim een kwartier spelen kwamen zij op voorsprong. Het was Marco Windt die de bal hard en hoog raak schoot.

Twee keer Marco Windt

Buinen was even later dichtbij de gelijkmaker, echter raakten zij de lat. In deze fase ging de wedstrijd gelijk op, maar waren het de gasten die voor rust de score nog konden uitbreiden. Wederom was het Marco Windt die scoorde, nadat een hoge bal niet goed weggewerkt kon worden aan de kant van Buinen.

Ver weg

In de tweede helft zakte De Treffer ’16 ver weg en nam Buinen de overhand. De aansluitingstreffer kon dan ook niet uitblijven en deze viel na 78 minuten spelen. Sander Kats scoorde de 1-2 met een geplaatst afstandsschot. Buinen hoopte vervolgens nog minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen, terwijl De Treffer in de counter nog de nodige kansen kreeg. Gescoord werd er niet meer en zo gingen de drie punten mee naar Tweede-Exloërmond.