Musselkanaal boekt cruciale overwinning op HODO

Eindelijk maar toch: de eerste winst voor Musselkanaal dit seizoen is een feit! Op bezoek bij concurrent HODO pakten de mannen van Albert Kamps drie cruciale punten, waardoor zij de rode lantaarn overdoen aan de ploeg uit Hollandscheveld. De grote man bij de bezoekers was Jordie Oost, die een hattrick scoorde en dus een groot aandeel had in de 2-5 overwinning.

Goede openingsfase

Musselkanaal wist wat het te doen stond deze middag. Niets minder dan de winst telde vandaag en dit lieten zij ook duidelijk zien in de beginfase. De gasten waren beter en dit resulteerde na ruim 20 minuten spelen in de openingstreffer. Jordie Oost zorgde met een kopbal voor de 0-1, op aangeven van Jordy van der Laan.

Indirecte vrije trap

Kort daarna verdubbelde Musselkanaal de voorsprong. Na een aanval over de linkerflank kreeg Tjeerd Sikkema een goede kans, die hij promoveerde tot de 0-2. HODO kreeg vervolgens de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Keeper Arjan Scholte Aalbes pakte een terugspeelbal met de handen, wat de thuisploeg een indirecte vrije trap opleverde in het strafschopgebied. Gelukkig voor Musselkanaal werd deze over het doel geschoten.

Verwoestend hard

Niet veel later wist HODO dan alsnog te scoren. Met een droge knal in de benedenhoek zorgde Jorny Otten voor de 1-2 en bracht hij de spanning weer enigszins terug. Dit was echter van korte duur, want nog voor rust herstelde Musselkanaal de marge. Na een prachtige dieptepass van Frank Hoving knalde Oost de bal verwoestend hard raak in het dak van het doel: 1-3.

Hattrick Oost

Na rust werden de ruimtes op het veld groter en was het spel onrustig. Bij vlagen ontstonden er nog wel enkele mooie aanvallen, zoals bij de vierde goal van de gasten. Na een goed opgebouwde aanval bracht Tjeerd Sikkema spits Jordie Oost in stelling, die zijn derde treffer van de middag simpel kon binnen kon tikken en zo de stand op 1-4 bepaalde.

Koploper Dalfsen

Hierdoor was de wedstrijd gespeeld en even later was het Van der Laan die de 1-5 binnen schoot, door de benen van de keeper. In de slotfase kwam HODO nog wel op 2-5 na nonchalant verdedigen van Hoving, maar verder liet Musselkanaal het niet komen waardoor er drie belangrijke punten bijgeschreven konden worden. Komend weekend komt koploper Dalfsen op bezoek op sportpark Parklaan.