Stadskanaal blijft ongeslagen in eigen huis

SC Stadskanaal is op het eigen sportpark Pagedal nog steeds ongeslagen. Gistermiddag werd er gemakkelijk gewonnen met 4-1 van het onbekende Emmeloord, waardoor de Knoalsters nu op plaats drie staan met slechts drie punten minder dan koploper Valthermond.

Voorzichtig begin

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. De thuisclub had hierbij wel het meeste balbezit, maar echte kansen leverde dit niet op. De eerste mogelijkheid om de score te openen was misschien wel voor de bezoekers .Geknoei op het middenveld leverde balbezit op voor Emiel de Vries ,maar hij raakte de bal helemaal verkeerd waardoor deze gelukkig voor de thuisclub naast ging.

Hidding kopt raak

Halverwege de eerste helft kreeg Stadskanaal meer grip op de wedstrijd en voerde langzaam de druk op. In de 31e minuut bediende  Ron Lohuis  Hidde Jan Hidding op maat en van dicht bij was het het voor Hidding een koud kunstje om raak te koppen: 1-0. Lang duurde de vreugde niet bij de Knoalsters, want vijf minuten na de openingstreffer stond het al weer gelijk. Emiel de Vries reageerde het snelst toen doelman Harold Koster een hard schot niet onder controle kreeg en schoot van dichtbij raak.

Wedstrijd beslist

Na de pauze zagen de toeschouwers een fel spelend Stadskanaal en dat wierp ook zijn vruchten af.  Goed storend werk leverde in de 55e minuut balbezit op en na een dieptepass van Sten Vos was het Jeffrey Bakker die vrij eenvoudig de doelman het nakijken gaf. Vijf minuten later besliste Vos zelf het duel, door na mistasten van de keeper de 3-1 te scoren.

Snoeihard binnen

Emmeloord probeerde nog wel de schade te herstellen, maar hierdoor ontstond ook veel ruimte voor de counter en daarvan wist Sten Vos in blessuretijd te profiteren. Vanaf ruim zestien meter knalde hij de de bal snoeihard binnen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-1.