Dure punten voor Alteveer

Alteveer heeft een zeer belangrijke overwinning behaald tegen PJC. De geel-zwarten laten hiermee de kelder van 4C achter zich en kruipen langzaam richting de subtop.

Gelijk op

De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar Alteveer creëerde de betere kansen. Zo kopte Bryan Schenkel na een prima voorzet maar net over de lat. Thuisploeg PJC lukte het amper om kansen te creëren in het eerste bedrijf. In de 38e minuut kwam Alteveer op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Roy de Wijk.

Penalty-killer Christians

In de tweede helft kwam PJC wat beter uit de startblokken, maar tot grote kansen kwamen de rood-zwarten niet. Alteveer was in de omschakeling veel dreigender. PJC had wel op gelijke hoogte kunnen komen vanaf de penaltystip, maar Keeper Christians pareerde de inzet prima. Vlak daarna verdubbelde  Alteveer de voorsprong via Bryan Schenkel. In de slotfase deed PJC iets terug, maar de zege voor de formatie van Rik Udema kwam niet meer in gevaar.