SJS doet zichzelf tekort tegen SGV

SJS heeft zichzelf in de voet geschoten in het duel met hekkensluiter SGV. Waarschuwende woorden van trainer Halmingh werden niet gehoord, waarna de blauwhemden twee punten verloren in Schildwolde: 3-3.

Post Image
Post Image
Post Image

Twee tikken

Al na tien minuten profiteerde SGV van de slechte instelling van SJS: een vrije trap werd snel genomen, waarna doelman Zuur capituleerde op de inzet van Bouke Mossel. Na een half uur spelen kwam SJS op gelijke hoogte, overigens zonder in de tussenliggende fase tot goed voetbal te komen: uiteraard was het clubtopscorer Jan Springer die scoorde. Op aangeven van Faizel Slagveer schoot de aanvalsleider raak. Kort voor de thee kreeg SJS een tweede tik te verwerken. Opnieuw was het Bouke Mossel die geschutter aan de kant van de bezoekers afstrafte.

In de tas?

Vermanende woorden van Halmingh leken SJS wakker te schudden. Al na vijf minuten werd de stand weer in evenwicht gebracht via Peter Orsel. Hierna rook SJS bloed en ging het op zoek naar de derde treffer. Deze kwam er twintig minuten voor het einde van de wedstrijd via Peter Orsel: op aangeven van Jan Springer kopte de aanvaller binnen. De wedstrijd leek in de tas, zeker toen er ook nog kansen op meer goals kwamen.

Kater

Deze kansen werden echter niet benut en na een lichte aanraking tussen doelman Zuur en Jos Hoeksema mocht laatstgenoemde het vanaf elf meter proberen. Hoeksema faalde niet en zorgde voor een grote kater bij SJS, dat koploper Holwierde verder weg ziet lopen en zelf de tweede plaats uit handen gaf.