Gieterveen in extremis onderuit

Gieterveen heeft in de wedstrijd tegen Bellingwolde het deksel op de neus gekregen. De groenhemden werden diep in de tweede helft gestraft voor het missen van kansen: 1-2.

Meer fysiek

Bellingwolde is een jonge, fris spelende ploeg met as-spelers in die elkaar gemakkelijk vinden. Gieterveen was deze middag daarom genoodzaakt om het meer in het fysieke te zoeken en opportunistischer te spelen dan de groenhemden gewend zijn te doen. Het ging hen uiteindelijk goed af. De laatste linie van de thuisploeg stond als een huis en wist veel van hun duels te winnen.

Buitenkansje

Bellingwolde was dan ook alleen maar echt gevaarlijk tijdens standaardsituaties, waarbij twee keer een bal van de lijn moest worden gehaald. Gieterveen zelf was voorin onmachtig en wist pas na een half uur ook voetballend weerstand te geven. Vlak voor rust leverde dat zelfs een opgelegde kans op: scheidsrechter Stefanova kende een penalty toe, maar Stefan van der Veen wist het buitenkansje niet te benutten.

Rode kaart

Na de thee probeerde de formatie van Jordi Nijgh meer vooruit te spelen en daarin slaagde het aardig. Het leverde kansen op, maar het bood Bellingwolde ook ruimte in de omschakeling. Jesse Korte was de speler die uiteindelijk de trekker overhaalde voor de 0-1. Een rode kaart voor Mulder in de fase na de tegentreffer stelde Gieterveen voor een nog grotere opgave.

Deksel @ neus

Wonderlijk genoeg putte Gieterveen moed en energie uit de ondertal-situatie. De van een knieblessure terugkerende Niek Drent had zijn inbreng en de thuisploeg kwam via een strafschop op gelijke hoogte. Dennis Smit was de man die zichzelf belastte met de taak: 1-1. Het laatste woord was echter voor Bellingwolde: Pieter Hospers kreeg de bal ongelukkig op zijn hand, de toegekende strafschop werd door Lesley Korte benut.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen start met krappe overwinning

Nieuw Buinen is het nieuwe seizoen gestart met een krappe overwinning. De ploeg van ...

SJS start competitie met zege op Nieuw-Balinge

Het ging niet helemaal zonder slag of stoot, maar SJS pakte tegen Nieuw-Balinge uiteindelijk ...

Alteveer verliest nipt van HODO

Alteveer bood knap weerstand tegen HODO, maar verloor uiteindelijk nipt.