Westerwolde simpel langs uitgedund Alteveer

In een Kanaalstreek-derby, die nooit een echte wedstrijd werd, heeft Westerwolde op relatief eenvoudige wijze afgerekend met Alteveer. Doorslaggevend waren de rode kaarten voor René Meems en Dennis Klooster: 0-4.

Riks, Riks

Halverwege de eerste helft was Meems de eerste zwart-gele die het veld moest verlaten. Scheidsrechter Rozema zag een trappende beweging van de vrije verdediger en toonde hem de rode kaart. Uit de hierop volgende vrije trap wist Franks Riks de 0-1 te scoren: een dubbele tik voor Alteveer. Amper vijf minuten later werd de score verdubbeld. Opnieuw was het Riks, nu op aangeven van Jeremy Hekman.

Oneerlijke strijd

Halverwege de wedstrijd stond Westerwolde uiteindelijk met 0-3 voor: Merijn te Velde zag zijn voorzet in het doel vallen. Alteveer stond op dat moment met negen spelers in het veld, nadat Dennis Klooster twee gele kaarten had ontvangen. Daarmee was de wedstrijd beslist. Westerwolde probeerde de score uitbreiden: één keer lukte dit. Nadat Alteveer een strafschop had gemist, sloeg Jeremy Hekman in de counter toe: 0-4.