Klinkende overwinning voor Musselkanaal

OVC ’21 speelde gistermiddag voor Sinterklaas en het was Musselkanaal dat dankbaar de cadeautjes van de thuisploeg uitpakte. Op bezoek in Ommen won de ploeg van Albert Kamps afgetekend met 1-6 en hierdoor stijgen zij naar plaats elf op de ranglijst.

Vroege voorsprong

Het was al vroeg in de wedstrijd raak voor de gasten. Gerwin Schmitz was de maker van de 0-1 door vanaf zestien meter de bal in de linker benedenhoek te plaatsen. Een paar minuten konden wederom de handen in de lucht, nu na een doelpunt van Jordie Oost die goed bediend werd door Tjeerd Sikkema.

Grote kopkansen

Nog voor de rust bepaalde Mathijs Boeijing de stand op een geruststellende 0-3. Een voorzet van Kevin Oosting werd door iedereen gemist, behalve door Boeijing die de bal aan kon nemen en simpel binnen kon werken. OVC ’21 zat totaal niet in de wedstrijd en gaf veel ruimte aan de gasten. Dit leverde enkele grote kopkansen op voor Yordi van der Laan, echter kwam hij niet tot scoren.

Vol overtuiging

Na de thee ontstond de eerste goede kans voor de thuisploeg. Via een steekpass werden zij gevaarlijk over de linkerflank en nadat deze eerste instantie nog gestopt werd, hadden zij de rebound voor het inschieten. Deze inzet werd ternauwernood gekeerd door Ferdinand van der Sluis, die zich vol overtuiging voor de bal gooide en daarbij tegen de paal knalde. Gelukkig voor Musselkanaal kon hij de wedstrijd wel voortzetten.

Buitenspelval opgeheven

Na deze kans werden de groenhemden direct weer gevaarlijk. Oost bracht de bal voor en deze keer was het wel raak voor Van der Laan: 0-4. Na ruim een uur spelen wist OVC ’21 nog wel wat terug te doen. Het was Van der Sluis die de buitenspelval ophief en aanvaller Nouri wist hiervan te profiteren door de 1-4 te scoren.

Dankbaar gebruik

Ondanks de ruime achterstand probeerde de thuisploeg hierna nog iets te forceren, waardoor zij veel ruime weggaven. Musselkanaal maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde nog twee keer via een schot van Jordy Oost en een goede individuele actie van Rolf Kaijser. Zo boekten de Musselkanaalsters een ruime overwinning, wat vertrouwen geeft richting de komende thuiswedstrijd tegen Sleen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tiental Ter Apel ruim langs Pekelder Boys

De prestaties van SC Stadskanaal in de vierde klasse D worden veelvuldig geprezen, maar ...

Buinen in tweede helft langs JVV

Buinen kwam wat later op gang tegen JVV, maar maakte in de tweede helft ...

Nieuw Buinen laat SVBO hard werken

Op het eigen sportpark ‘Buunerdrome’, waar de voorjaarszon zich veelvuldig liet zien, heeft Nieuw ...