Valthermond onderuit bij hekkensluiter

Op bezoek bij nummer laatst Ruinerwold leed Valthermond een pijnlijke 1-0 nederlaag. Een stand die al bij rust bereikt was. Geluk bij een ongeluk is dat de blauw-witten nog wel koploper zijn in de tweede klasse L.

Doeltreffende strategie

Ruinerwold trainer Henri Spijkerman had een eenvoudige, maar zeer doeltreffende strategie bedacht om de koploper te bestrijden. Massaal terug trekken rond het eigen strafschopgebied en hopen op een gelukkige uitval. Dat pakte, mede geholpen door een uitblinkende doelman Ewout Knol, dus perfect uit.

Te groot obstakel

Al in de vijfde minuut strandde Edwin Drenth op Knol, de doelman die uiteindelijk een te groot obstakel voor de koploper bleek. Gedurende de eerste helft was Knol paraat op inzetten van Demy te Velde, Tom Meijers en wederom Drenth. Verder was er steeds wel een in rood gestoken Wolder been dat onheil voor de thuisploeg voorkwam. Koren op de defensieve molen was het feit, dat na een half uur spelen, Kristiaan de Bruin verdedigend geklungel aan Valthermond-zijde ook nog eens afstrafte.

Vernuft ontbreekt

Na de thee ging Valthermond verwoed, maar met de moed der wanhoop, op jacht naar een treffer. Het echte vernuft ontbrak echter. Steeds vaker werd vanaf het middenveld de bal lukraak richting de spitsen Drenth en Te Velde geschoten, die kansloos waren tegen de overmacht aan verdedigers. Pas in de slotfase kreeg Valthermond de kansen om minimaal een punt uit het vuur te slepen, maar wederom bleek of Knol een sta in de weg, of ontbrak het de bezoekers aan enig fortuin.