Niek van der Woude heeft draai gevonden bij Stadskanaal

Zo moeiteloos als SC Stadskanaal zich handhaaft in de tweede klasse, verliep ook het inpassen van nieuweling Niek van der Woude. De allrounder kwam afgelopen zomer over van Nieuw Buinen en is een versterking gebleken voor de blauw-witten. Ondanks een aantal blessures staat de promovendus knap derde, met slechts drie punten minder dan koploper Valthermond.

Foto: Stoffer Bakker

Draai gevonden

Na jaren bij Nieuw Buinen gespeeld te hebben wilde Niek van der Woude voor zijn kans gaan in een eerste elftal en Stadskanaal bood hiervoor een mooie uitdaging. Dit blijkt een gouden combinatie te zijn, want het gaat goed met zowel Stadskanaal als Van der Woude: “Mijn overstap is een goede geweest. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. We hebben een leuke, goede groep waarin ik snel ben opgenomen.” De 23-jarige Knoalster is een welkome versterking voor Stadskanaal, aangezien hij op meerdere posities uit de voeten kan: “In principe maakt het mij niet uit waar ik speel. Vanaf de jeugd heb ik altijd achterin gespeeld en nu speel ik regelmatig als controleur op het middenveld. In het begin was dit wel even wennen, maar ik denk dat ik aardig mijn draai heb gevonden.”

Linkerrijtje

De ploeg van Rick Slor lijkt weinig moeite te hebben met de stap naar de tweede klasse, want ook nu doen zij mee om de bovenste plaatsen. Voor Van der Woude is de verklaring hiervoor vrij simpel: “Ik kan niet beoordelen hoe groot het niveauverschil is tussen de tweede en derde klasse. Wel vind ik dat wij een jonge, goede groep hebben die voetballend gezien prima mee kan. En wanneer het moet kunnen we ook als collectief voor elkaar werken. Ik denk dat dit onze kracht is dit seizoen.” Om nu gelijk weer aan promotie te denken gaat wellicht wat ver, want het seizoen is nog lang. Zo ver wil Van der Woude dan ook niet kijken: “We zijn begonnen met intentie om in het linkerrijtje te eindigen. Alles wat we extra meenemen is mooi meegenomen. We proberen elke week de lat wat hoger voor onszelf te leggen.”

Super Sunday

Wat dat betreft wacht Stadskanaal komend weekend een mooie uitdaging, wanneer zij nummer drie VKW treffen. De Westerborkers hebben slechts één punt meer, dus bij winst stijgt de ploeg een plaats op de ranglijst. Daarnaast treffen ook koploper Valthermond en nummer vier Dedemsvaart elkaar: er kan dus gesproken worden van een heuse ‘Super Sunday’ in 2L. Men kan dus hele goede zaken doen, maar gemakkelijk zal het niet worden want VKW heeft een goede ploeg met o.a. topscorer Anjo Willems (11 goals) in de gelederen. Van der Woude is er klaar voor: “Net als iedere week zullen we proberen mee te voetballen, maar we gaan ook zeker de duels niet uit de weg. Waar ik speel en of ik Willems tegen kom, weet ik nu nog niet.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gerwin Heidema: “SJS is de grootste titelkandidaat”

Gerwin Heidema wil komend seizoen belangrijk zijn voor SJS met doelpunten en assists en ...

Harm-Jan Moesker kijkt uit naar WKE ’16

In 2009 promoveerde Titan onder leiding van Geert Aalderink naar de eerste klasse. Het ...