FC Kanaalstreek: sinds 9 december 2013…

Exact vier jaar geleden zag FC Kanaalstreek het levenslicht. Nog één keer het artikel waar het allemaal mee begon…

In een dorp nabij de provinciegrens tussen Drenthe en Groningen staan 22 mannen klaar, opgesteld in twee rijen van elf: een man in een zwart tenue gaat de 22 vooraf. Het groene laken dat de mannen gaan betreden is een aantal dagen voorafgaand aan dit moment kort gemaaid, de witte lijnen rond het groene laken zijn vers aangebracht. 

Op een teken van de man in het zwarte tenue trekt de stoet zich in beweging richting het groene laken. Vanaf de zijlijn worden de troepen geïnspecteerd door de aanwezige toeschouwers. Nadat de mannen zich opgesteld hebben op de groene laken klinkt een flauw applaus vanaf de zijlijn: dan is daar het moment waarop lang is gewacht: DE AFTRAP… Het is weekend! Het is voetbal! Het is de Kanaalstreek! 

Meer dan twintig verenigingen zijn actief in de Kanaalstreek, die bestaat uit delen van de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen, Stadskanaal en Vlagtwedde. Een enkele vereniging is actief in de eerste of tweede klasse van het amateurvoetbal. De meerderheid is actief aan de onderkant van de voetbalpiramide: de vijfde klasse. 

Op dit niveau is voetbal niet een doel, maar een middel. Hoewel, we hebben te maken met liefhebbers van het spel. Fanatieke liefhebbers die het praten over ruiten op het middenveld en doordekken over de vleugels combineren met het vertellen van sterke verhalen onder het genot van een fles bier en een gehaktbal met mayonaise.

Dit zijn de voetbalhelden van de Kanaalstreek!

Tags:

  • Show Comments (1)

  • Hendrik

    Gefeliciteerd met jullie vier jaar bestaan!
    Leuk om dit seit te hebben, zo lees je en hoor je wat er binnen de voetbal verenigen gebeurt in de omgeving.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Glenn Bijl heeft een nieuwe club

Glenn Bijl heeft een nieuwe club. De uit Stadskanaal afkomstige speler, die eerder dit ...

Jan Veenhof na huidig seizoen weg bij Mussel

Mussel kan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2020/2021.

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Zaterdag gaat het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi van start, waar ook de nodige Kanaalstreekclubs aan ...