Nieuw Buinen onder de voet gelopen

Op basis van de ranglijst boekte Rolder Boys een verrassende overwinning op provinciegenoot Nieuw Buinen. Maar wie aanwezig was bij de wedstrijd zag dat er op de winstpartij van de ploeg van Jan Korte niets af te dingen was. Ondanks dat de bezoekers de nodige kansen misten, werd het alsnog 1-6. Nieuw Buinen zakt daarmee na een goede seizoensstart steeds verder weg.

Koen Hateboer maakte de eretreffer… (archieffoto: Gert Meulman)

Kansenregen

Vanaf de eerste minuut wist Rolder Boys wat er gevraagd werd: strijd. De bezoekers konden niet beschikken over hun sterkste formatie, maar compenseerden dit met een gezonde dosis strijd. Na een drietal kansen was Frank Suurd de man die vanaf de stip aan mocht leggen. Brian de Jonge bracht echter fraai redding. Toch moest de goalie na twintig minuten capituleren op een inzet van Ferdi Hidding.

Slechte dienst

Nog voor de thee bewees aanvoerder Robert Hamming zijn ploeg een uitermate slechte dienst. Op onbesuisde wijze werd Luuk Kimbal naar de grond gewerkt, met een terechte rode kaart tot gevolg. Hierdoor werd Rolder Boys steviger in het zadel geholpen. De voorsprong en overtalsituatie vormde de basis voor een ruime overwinning.

Eretreffer

Want een kwartier na de hervatting stond het al 0-4. Danny Hingstman was trefzeker en ook Ferdi Hidding deed twee duiten in het zakje. De manier waarop Hidding zijn hattrick compleet maakte was fenomenaal: een spectaculaire omhaal. Bij een 0-5 stand redde Koen Hateboer de eer via een intikker, maar het laatste woord was aan de bezoekers: 1-6.