SC Stadskanaal blijft verrassen in tweede klasse

SC Stadskanaal gaat als nummer twee de winterstop in. Na een zwaarbevochten overwinning op Germanicus kunnen de mannen van trainer Rick Slor terugkijken op een uitermate succesvolle eerste seizoenshelft. Na de promotie van het afgelopen voorjaar, hebben de Knoalsters in de thuiswedstrijd de basis gelegd voor een fraaie plek in de ranglijst. Tegen Germanicus was Jeffrey Bakker het goudhaantje: 1-0.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Stoffer Bakker

Makkelijk voetballen

Germanicus begon sterk aan het duel en had de gastheren vanaf de aftrap direct pijn kunnen doen. De inzet van de Coevordenaren miste echter de juiste richting. In het vervolg van de eerste fase bleek Germanicus de iets makkelijker voetballende ploeg, met middenvelders Beeksma en Ypenburg als uitblinkers. Kansen leverde het overwicht niet op. Sterker, Sten Vos was nog het dichtst bij een treffer.

Krullende Bakker

Uit de corner die hieruit volgde was het wel raak. De bal werd slecht weggewerkt, waarna Jeffrey Bakker de bal op kon pikken en met een fraaie krul in de verre hoek kon plaatsen. Tristan Rotman had de voorsprong kunnen vergroten, maar zijn vrije trap spatte op de kruising uiteen. Op slag van rust scoorde Bakker opnieuw, maar vanwege hinderlijk buitenspel van Rotman ging deze treffer niet door.

Volhardend Knoal

In de tweede helft was Germanicus opnieuw meer in balbezit, maar de Knoalster defensie gaf geen krimp. Onder leiding van doelman Koster werden alle aanvallen onschadelijk gemaakt en gokte men op succes in de omschakeling. Eén keer was men dichtbij, maar Jeffrey Bakker werd (ten koste van een rode kaart) gestuit. In de slotfase drongen de tien van Germanicus nog aan, maar de blauwhemden hielden stand.