Krakers voor derdeklassers en HOC bij hervatting

Na een periode van zaalvoetbal, trainen en oefenwedstrijden wordt dit weekend de competitie hervat. Voor een aantal clubs staat er direct een kraker op het programma: in de kelder van de derde klasse treffen Musselkanaal en Gieten elkaar, HOC treft mede-titelkandidaat WKE ’16.

Aanvallend voetbal

Sander Marissen is één van de mannen die bij die wedstrijd binnen de lijnen staat. De middenvelder verwacht een leuke middag: “Wij willen altijd voetballen en ook WKE heeft de kwaliteiten om aanvallend voetbal op de mat te leggen.”

Promotie

HOC begint het tweede deel van de competitie met een achterstand van vier verliespunten op de Emmenaren: “Deze directe ontmoeting is een heel belangrijke, maar het seizoen is nog lang. Ik verwacht dat HOC mee blijft strijden om de bovenste plaatsen!” Marissen heeft derhalve alle vertrouwen in het einddoel: promotie naar de derde klasse.

Geen zorgen

Aan de Parklaan in Musselkanaal staan twee staartploegen uit de derde klasse C tegenover elkaar. Dat Gieten één van deze ploegen is, mag toch wel verrassend genoemd worden. Vorig seizoen presteerden de rood-witten uitstekend. Nieuwkomer Denny Feiken maakt zich vooralsnog geen zorgen: “Wij gaan echt niet degraderen. De puntjes komen wel.”

Groen

Voor de oud-speler van Stadskanaal is het treffen een bijzondere: “Uiteraard! Ik heb het niet zo op groen, om heel eerlijk te zijn. Die drie punten moeten dus koste wat het kost mee naar Gieten.” Dan moeten de Gieter Heertjes echter wel afrekenen met doelman Arjan Scholte Aalbes, die voorzichtig optimistisch is.

Misstappen

“Gieten is een last te bespelen ploeg. We zullen negentig minuten keihard moeten knokken om de punten te pakken.” De goalie beseft dat zijn ploeg niet veel misstappen meer mag maken, mede doordat er voor de winterstop regelmatig werd gemorst: “De misstap bij USV kostte ons de aansluiting bij de middenmoot.”

Teamontwikkeling

En daardoor zijn de komende wedstrijden bepalend voor de rest van het seizoen, stelt de sluitpost: “De laatste twee seizoenen zijn we steeds in de moeilijkheden beland en daar zijn we eigenlijk wel klaar mee. Als team staan we er echter een stuk beter op dan in de eerste maanden van het seizoen, dus ik heb alle vertrouwen in de goede afloop!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TransferTalk: Sander Marissen kiest voor HOC

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...

Versterking voor TEVV en Valthermond

Naar aanleiding van het faillissement van WKE hadden de selectiespelers tot en met vandaag ...

Onstwedder Boys en Guus Zantinga zetten samenwerking voort

Onstwedder Boys en Guus Zantinga zetten de samenwerking voort in het seizoen 2022-2023.