Gieterveen en Pekelder Boys delen de punten

In een kwalitatief uitermate teleurstellende wedstrijd hebben Gieterveen en Pekelder Boys de punten gedeeld: 2-2. Halverwege leidden de Pekelders met 1-2, maar een gelukkige treffer van Bob Oeben leverde de thuisploeg een puntje op. En daarmee kregen de groenhemden de maximale beloning, hoewel ook de bezoekers ook niet heel veel aanspraak maakten op meer.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Weinig kansen

Daarvoor was het spelniveau simpelweg te laag. Pekelder Boys begon goed aan het duel en probeerde Gieterveen te overrompelen. Via twee momenten van Ben Becker lukte dit bijna: een als voorzet bedoelde inzet schampte de paal en na een kopbal kon doelman Lugtenborg zich onderscheiden. Vervolgens zakte de wedstrijd ver weg. Gieterveen was te onrustig aan de bal en wist daardoor amper kansen te creëren.

Wegpoetsen

Na een half uur lukte dit wel en via Rideon de Vries was het ook direct raak: 1-0. Lang kon de formatie van trainer Nijgh echter niet genieten van de voorsprong, want in een tijdsbestek van vijf minuten werd de achterstand weggepoetst door de Pekelders. Ricardo Vonk gaf de bal het laatste zetje in een scrimmage, waarna Koos Kuipers bekeken raak schoot.

Keeper Lugtenborg heerst in zijn ‘zestien’…

Leunen

Leunend op de voorsprong en een solide defensie wachtte Pekelder Boys in het tweede bedrijf vooral af. Omdat Gieterveen aanvallend onmachtig bleek, was de grootste kans uiteindelijk zelfs voor de bezoekers. Kuiper vond doelman Lugtenborg echter op zijn weg. In de slotfase leek Gieterveen te beseffen wat er gevraagd werd, maar het slotoffensief kwam maar slecht uit de verf.

Gelukkig

Waar het voor de hand zou liggen om het doel van de kleine Aron Bunk met hoge ballen te bestoken, werd te vaak de voetballende oplossing gezocht. En juist het ontbreken van voetballend vernuft was de reden van de achterstand. Uiteindelijk werd Gieterveen gered door een gelukkige treffer van invaller Oeben, die de bal via de benen van Bunk tegen de touwen zag gaan: 2-2.

Gieterveen in extremis naar een punt…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ter Apel ’96 overtuigend langs Twedo

Ter Apel '96 is de competitie op overtuigende wijze gestart: de grensbewoners boekten een ...

Troosteloze middag voor SJS

In theorie is het doek nog niet officieel gevallen, maar het mag een mirakel ...