Koploper Stadskanaal ruim langs Raptim

Stadskanaal heeft zichzelf in de eerste wedstrijd na de winterstop een goede dienst bewezen. Op bezoek bij laagvlieger Raptim werd in een matige wedstrijd met 0-4 gewonnen. En door het puntverlies van concurrent Valthermond mogen de blauwhemden zich zelfs koploper van de tweede klasse noemen.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Stoffer Bakker

Voorsprong

Stadskanaal begon op het slechte veld in Coevorden scherp aan de wedstrijd en kreeg al vrij snel enkele mogelijkheden. Al snel was duidelijk dat Stadskanaal hier ruim kon gaan winnen. Toch duurde het tot de twintigste minuut voordat Tristan Rotman de Knoalsters op een voorsprong zette. Even later leek Jeffrey Bakker de voorsprong te verdubbelen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Niets te vrezen

Van Raptim hadden de Knoalsters niks te vrezen. Welgeteld één keer werd de thuisploeg voor de thee gevaarlijk. De spits van Raptim vond Harold Koster echter op zijn weg. Het wachten was op de tweede treffer en deze viel kort voor de rust. Tristan Rotman gaf een fantastische dieptebal op Sten Vos die de bal mooi over de keeper stiftte: 0-2.

Verschil gemaakt

Stadskanaal begon na rust opnieuw sterk en wilde nog meer goals uit het vuur slepen. Zo was Bakker gevaarlijk, maar zijn inzet belandde in de handen van de keeper. Even later kwam Bakker er opnieuw langs en gaf de bal op Vos die de 0-3 maakte.

Rustig aan

De bezoekers deden het nu wat rustiger aan, waardoor Raptim iets meer op de helft van Stadskanaal kwam te spelen. Echt gevaarlijk werden ze alleen niet, door het uitstekende spel van de centrale verdedigers Robert Oosting en Jordy Geerlings.

Punten en bonus

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde de rechtsbenige Bakker voor de mooiste goal van de wedstrijd, door de bal met links keihard in de goal te schieten: 0-4. Na exact 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Dijk de wedstrijd naar het verleden. Drie nieuwe winstpunten en een fraaie bonus in de vorm van de koppositie.