Jordy Oost schiet Musselkanaal langs Gieten

Musselkanaal heeft de goede reeks van voor de winterstop weer opgepakt. In eigen huis werd concurrent Gieten namelijk met 4-2 verslagen, mede door drie doelpunten van Jordy Oost. Door deze overwinning hebben de groenhemden weer zicht op een plaats in de middenmoot. Voor Gieten zal het tweede deel van het seizoen in het teken staan van de strijd om handhaving in de derde klasse.

Jordy Oost: hattrick-held… (foto: archief)

Fysieke strijd

Het slechte, modderige veld in Musselkanaal maakte goed voetbal onmogelijk. Het was voornamelijk een fysieke strijd, waarbij veelal de lange bal werd gespeeld, en dit maakte het voor de toeschouwers niet leuk om naar te kijken. De aanwezigen kregen voor de rust wel twee doelpunten te zien. Na twintig minuten was het Robin Gerlach die zijn indraaiende hoekschop zomaar in het doel zag belanden. Een paar minuten later trok Jacco Martens de stand alweer gelijk, door na een goede aanval de bal vanaf ruim tien meter hard tegen het net te schieten.

Op de stip

Na de rust viel er gelukkig meer te beleven voor het publiek, met kansen over en weer. Dit leverde na tien minuten de 2-1 op door Jordy Oost, die vanuit de draai raak schoot. Ook nu leek Gieten weer op gelijke hoogte te komen, nadat de scheidsrechter de bal na een scrimmage op de stip legde. Waarom hij dit deed was niet helemaal duidelijk. Misschien was het daarom wel terecht dat keeper Scholte Aalbes de strafschop knapte stopte.

Op de lat

Na zeventig minuten spelen verdubbelde Musselkanaal de score. De aanval begon bij Frank Hoving, die zijn tegenstander door de benen speelde en Gerwin Schmitz bereikte. Laatstgenoemde werd vervolgens neergelegd, wat een vrije trap opleverde. De ingevallen Rolf Kaijser schoot deze hard op lat, waarna Oost de rebound tegen de touwen schoot: 3-1.

Spannende slotfase

Gietenaar Florian van der Heyde bracht niet veel later de spanning alweer terug, door de 3-2 te scoren na weifelend optreden in de defensie van de gastheren. Zo werd de slotfase toch nog spannend, maar het was Jordy Oost die met zijn derde van de middag zijn ploeg naar de overwinning schoot. Na een goede dribbel zette hij met een hard schot de 4-2 eindstand op het bord.