Pekelder Derby: revanche, strijd en eergevoel

De één is een echte clubman, die in tijden van relatieve nood zijn club uit de brand helpt, door plaats te nemen op de bank. De ander is een relatieve passant die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de club: Jos Wortelboer en Arend Scholtens treffen elkaar komende zondag tijdens de Pekelder derby tussen de Boys en PJC. Behalve drie winstpunten staat ook de eer op het spel.

Revanche

Wat dat betreft heeft Arend Scholtens iets goed te maken. De oefenmeester, die recent zijn contract bij de rood-zwarten met een jaar verlengde, trok in de eerste editie van dit seizoen namelijk aan het kortste eind: “Ik ben van mening dat wij over meer kwaliteit beschikken, maar dat Pekelder Boys een stugge en slim spelende tegenstander is. Plus, in een derby gelden andere wetten.” Wetten die een wedstrijd op zijn kop kunnen zetten, weet ook interim-trainer Wortelboer.

Slechte keeper

“Uit bij PJC scoorden wij op cruciale momenten. Dat hielp wel, want PJC is inderdaad de iets makkelijk voetballende ploeg. Gelukkig hebben zij met Bert Veentjer een keeper die nog wel eens de mist in gaat.”, aldus de man die een stukje psychologische oorlogsvoering met zijn vriend Veentjer niet schuwt. Wanneer we de tussenpaus vragen naar de situatie in zijn club is hij gematigd positief.

Crisis

Het is namelijk het tweede seizoen op rij dat de aangestelde trainer het seizoen niet afmaakt: “Bert Brugge kon de combinatie van werk en trainerschap niet meer goed maken. Overigens weet ik dat de resultaten uit de laatste periode er ook wel iets mee te maken hebben.” Want na de overwinning op PJC in de openingswedstrijd, wisten de rood-witten niet meer te winnen. Toch spreekt Wortelboer nog niet van een crisissituatie.

Trainen

Komt de Pekelder derby dan op het goede moment? Volgens Wortelboer niet: “Op basis van de oude resultaten wel, maar gezien de weersomstandigheden niet. Goed voorbereiden op de training is lastig en ook de onzekerheid over het wel of niet spelen speelt een rol.” Als het over de trainingsopkomst gaat, haakt collega Scholtens aan: “Dat moet bij ons echt beter. Mijn overtuiging is dat trainingsarbeid bijdraagt aan ontwikkeling!

Tevreden trainer

Verder heeft de oud-trainer van Sellingen geen reden tot klagen: “Op enig moment werd de selectie wat smal, maar we hebben ons hier prima doorheen geslagen.” De promovendus van het vorige seizoen draait wat Scholtens betreft prima mee in de vierde klasse: “We hebben jeugd ingepast en dat gaat altijd met ups en downs, maar als ik zie hoe we tegen koploper FVV (1-1) voor de dag zijn gekomen, dan stemt me dat tevreden.

Binding

Tevreden zal Scholtens ook zijn met een overwinning op buurman Pekelder Boys: “Voor mij is het geen speciale pot. Dat sentiment zit meer bij spelers en supporters.” Dat onderschrijft Wortelboer: “Bij ons wordt er de hele week al gesproken over deze wedstrijd.” Tegen PJC en Alteveer komen er volgens de oud-speler speciale krachten vrij: “Op een enkele speler van buitenaf heeft iedereen binding met de club. Dan kun je in een wedstrijd als deze net iets meer!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: René Wollerich wil liever naar Drenthe

Helpman is één van de clubs die in de eerste speelronde niet in actie ...

De liefde voor de bal gaat diep bij Frank Pilon

Eigenlijk is Frank Pilon van een uitstervend ras. De linkspoot van v.v. Sellingen bindt ...

Terug in de tijd: Gebroeders Polloshka: motoren van Nieveen

De gebroeders Artor en Andi Polloshka spelen een belangrijke rol bij Gasselternijveen.