SC Stadskanaal zet ook Ruinerwold aan de kant

De tweede wedstrijd na de winterstop was voor Stadskanaal opnieuw een wedstrijd tegen een laagvlieger: dit keer Ruinerwold. De ontmoeting leverde de Knoalsters geen problemen op. Door een 0-2 overwinning en het verlies van Dedemsvaart en Valthermond verstevigden de Knoalsters hun koppositie.

Opgelegde kansen

Stadskanaal begon sterk aan de wedstrijd en binnen een minuut had Jeffrey Bakker al kunnen scoren, maar de aanvaller miste. De eerste helft kenmerkte zich door een sterker Stadskanaal dat een aantal opgelegde kansen kreeg. Tristan Rotman kreeg een kopkans, maar vond de keeper op zijn weg. De beste kans van de eerste helft kwam op naam van Yordi Saman. Rotman gaf een splijtende pass op Saman, die daarna de hoek voor het uitzoeken had. De inzet ging echter naast. Ruinerwold kwam de eerste helft niet verder dan een vrije bal, die over ging.

Uitstekend duo

De tweede helft bleven de blauwhemden de betere ploeg, maar de goal wilde maar niet vallen. Ruinerwold kwam er echter amper uit en vond, wanneer men aan aanvallen dacht, steeds het duo Robert Oosting en Jordy Geerlings die opnieuw uitstekend speelden. Na een uur was het wel raak: uit een corner kopte Niek van der Woude de 0-1 binnen.

Beslist

Hierna leek Stadskanaal los te komen en twee minuten later maakte Bakker de 0-2. Na deze beslissende treffer geloofde Stadskanaal het wel en ging wat rustiger aandoen. Voor trainer Rock Slor het moment om Robin Boerhof in te brengen en even later de van een blessure teruggekeerde Pascal Kok. Ruinerwold kwam wel iets meer op de helft van Stadskanaal, maar kon amper kansen creëren.

Terechte winnaar

Bij een volgende uitbraak van Stadskanaal kwam Sten Vos er aan de rechterkant langs en gaf de bal op de vrijstaande Bakker. Deze scoorde ook, maar de goal werd afgekeurd doordat Bakker buitenspel stond. Hierdoor bleef het in het koude Ruinerwold 0-2 en mocht Stadskanaal zich opnieuw de terechte winnaar noemen. Volgende week wacht voor Stadskanaal op sportpark ‘Het Pagedal’ de topper tegen Dedemsvaart.