SJS boekt belangrijke zege op Westerlee

Waar afgelopen weekend de meeste voetbalwedstrijden werden afgelast, werd er aan de Julianastraat wel gevoetbald. SJS, dat momenteel in een moeilijke fase zit, ontving hier concurrent Westerlee en boekte een belangrijke 2-0 overwinning. 

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Brigitte de Wijk

Rommeliger

SJS schoot fanatiek uit de startblokken en na 20 seconden ging er al een bal van Jan Springer naast via de paal. Vlak daarna was er weer een kans voor de topschutter van SJS en de vierde klasse D, maar ook nu kwam hij niet tot scoren. Na deze openingsfase werd het een beetje rommeliger, grote kansen bleven dan ook uit, maar Westerlee kwam er helemaal niet aan te pas.

Niet groots

Het ontbrak SJS vooral aan de goede eindpass in deze fase. De keren dat ze er wel door kwamen, leverde direct ook weer kansen op. Vooral de rechtsback van Westerlee had het zeer lastig en had zijn handen vol aan Wouter Panneman en Jan Springer. De thuisploeg had in de eerste helft ook vooral veel pech. Vaak zat er nog een Westerlee-voetje tussen of stond de keeper in de weg. Zo ging het door tot aan de rust. SJS speelde zeker niet groots, maar Westerlee was ook geen moment gevaarlijk geweest.

Dik verdiend

Na de rust kwam SJS weer goed uit de kleedkamer en zij wilden gauw de zege veilig stellen. De kansen kwamen er ook al snel, echter wilde hij er maar niet in. Na een klein uur spelen was het dan eindelijk raak. Springer bracht Panneman in stelling, waarna laatstgenoemde SJS dik verdiend op voorsprong schoot.

Hachelijk moment

SJS wilde vervolgens snel de wedstrijd in het slot gooien. Er ontstonden ook weer voldoende kansen, maar het duurde tot tien minuten voor tijd voor de bevrijdende tweede treffer viel. Na een hachelijk moment viel de bal voor de voeten bij Kay Rijkens, die zich niet bedacht en bal prachtig in de verre hoek joeg.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SC Stadskanaal incasseert half dozijn

SC Stadskanaal heeft in de thuiswedstrijd tegen Dalen een gevoelige nederlaag geleden. De mannen ...

Musselkanaal niet langs rode lantaarndrager

Musselkanaal beleeft momenteel een mindere periode, want uit de laatste vijf wedstrijden werden slechts ...

Stadskanaal laat het lopen

Met vuurwerk en medailles werden de spelers van SC Stadskanaal onthaald én gehuldigd tijdens ...